TOPlist
26. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Rekonstrukce střechy? Promyslete všechny možnosti

Rekonstrukce střechy? Promyslete všechny možnosti

Česko je někdy přezdíváno eternitovou velmocí. Není tomu již tak, protože střechy postupně renovujeme a tradiční eternit se postupně ze střech ztrácí nebo velmi kvalitně renovuje. Čeká vás renovace střechy a přemýšlíte, jaké máte vlastně možnosti? Podívejme se na rekonstrukci střechy podrobněji.

Údržba nebo výměna?

Ať už máte střechu eternitovou, plechovou nebo klasickou s taškami, možností, jak se o ni postarat máme více. Střechy jsou denně vystavovány náročným povětrnostním vlivům, a proto by měla být rekonstrukce nebo údržba provedena kvalitně a nejlépe profesionály. A právě teď se dostáváme na hlavní rozdělení. Střechu jen udržovat nebo vyměnit a rekonstruovat?

Samotná údržba střechy, se obecně myslí kontrola střechy, odstranění různých nánosů, mechů a lišejníků, dále revize, jestli nám někde nezatéká a možná i malé úpravy či rekonstrukce. Klasické taškové střechy se může umýt vysokotlakým čističem, eternitové střechy se očistí, ošetří a mohou se nastříkat novým nátěrem. Plechové střechy se obecně vyčistí, ošetří a nastříkají ochrannou barvou. Ale co když je údržba přeci jen málo?

Výměna nové střechy

Výměna střechy není banální věcí, kterou bychom dělali denně. Proto málokdo z nás může říci, že je na výměnu specialista a dokáže si s ní poradit. Doporučuje se tedy požádat o pomoc profesionála nebo odbornou firmu. Sundat tašky ze střechy dokáže asi každý, ale zabezpečit ji proti dešti, zrekonstruovat a opravit, to umí málokdo. Je třeba si uvědomit, že neodborná rekonstrukce může napáchat vážné škody a ty bychom mohli opravovat velmi dlouho.

O to více toto pravidlo platí, pokud má naše střecha nějaký specifický tvar. V tomto případě se vyplatí využít služby střechy na klíč, kdy se odborná firma profesionálně postará o vaší střechu. A to neplatí jen při rekonstrukci, ale i při stavbě nového domu. Moderní střechy na klíč totiž můžete vybírat z různých 3D modelů a vizualizací na počítači a tak si vybrat konečný produkt přesně podle představ a potřeb domu. Cenově jsou tyto služby dostupné a využívá je stále více klientů.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top