TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Ložnice / Zdravý spánek je pro organismus stěžejní

Zdravý spánek je pro organismus stěžejní

Spánek je jednoznačně nejúčinnější metodou regenerace organismu, a zároveň skvělou relaxací. Nic nás nestojí, a přitom s tělem dovede téměř zázraky. K tomu aby byl ale spánek kvalitní, příjemný, a tudíž i maximálně přínosný, je potřeba mít k dispozici pohodlnou a pro zdraví vhodnou postel, a také další příslušné komponenty.

Výběr postele

Při výběru vhodné postele začnete pravděpodobně s výběrem rámu postele. Ten by vám měl vyhovovat nejen designově, ale i funkčně. Dejte s proto pozor na kvalitu a odolnost materiálu, jednoduchost údržby, a samozřejmě také rozměry. A to nejen pokud jde o plochu lůžka, ale třeba i jeho výšku, která se může lišit.

Matrace

Při spaní je nám víceméně jedno, jaký design má rám postele. To co je stěžejní, jsou matrace. Právě jejich výběru byste proto měli věnovat největší pozornost, a volit pouze kvalitu. Při výběru rozhoduje spousta věcí, od hmotnosti a výšky, přes věk, až po zdravotní stav či pohlaví majitele. Poraďte se proto raději s profesionálním prodejcem, a hlavně se nebojte vše vyzkoušet. Pokud pak chcete, aby vám kvalitní matrace opravdu vydržela, investujte do ochranných návleků, které zvyšují životnost matrací.

Rošty

Kromě matrací ale dbejte i na kvalitu roštů, na nichž neméně leží. Nefunkční rošt vám totiž spolehlivě pokazí i spánek. Rošť ale volte vždy i s ohledem na vybranou matraci. Například pod pěnové matrace s vyšším jádrem se hodí pevné laťkové rošty, zatímco pro latexové a pěnové matrace jsou naopak vhodnější rošty lamelové.

Textilní doplňky

Příjemné a pohodlné by pak měly být také polštáře a přikrývky, včetně jejich obalu, tedy povlečení. To volte nejen esteticky příjemné, ale také příjemné na omak a ideálně i údržbu. Třeba z moderního bavlněného saténu, který je hebký, a nemusíte ho žehlit.

1 komentář

  1. Dobrý den, pěkný článek. Jsem rád, že se problematice spánku dostává řádná pozornost. Pokud Vás zajímají detailnější rady, jak vybrat postel, matrace,… najdete je v naší online poradně: http://www.maxi-postele.cz/Tema/Poradna/Jak-vybrat-spravnou-matraci

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top