TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Doplňky / Jak vybrat ideální matraci?

Jak vybrat ideální matraci?

Můžete mít jakkoliv kvalitní, krásnou i rozměrnou postel, a přesto se vám v ní nikdy nebude dobře spát, pokud nebude odpovídající matrací. Volba matrace je pro spokojené snění stěžejní, a vzhledem k tomu, že spánek tvoří až třetinu našeho života, při výběru matrace si dejte na čas a volte opravdu s rozmyslem.

Univerzální návod neexistuje

Při volbě matrace se rozhodně nenechte nikým ovlivnit. Přestože třeba deseti vašim známým bude stoprocentně vyhovovat pouze tvrdá nízká matrace, vám naopak může sedět třeba jedině matrace měkká a vysoká. Záleží to totiž hodně na tom, v jaké poloze spíte. Pokud jde o typ matrace, rozhodně neexistuje žádný univerzální manuál, podle kterého byste měli vybírat. Pro polohu na boku sice bývá vhodnější matrace měkká, zatímco pro polohu na zádech tvrdá, nemusí to být ale pravidlem. Ideální je matraci zkrátka zkusit, což vám každý kvalitní obchod umožní.

Jak zkoušet matraci?

Při zkoušení matrace si pěkně v klidu poležte několik minut ve vaší oblíbené spánkové poloze, otáčejte se a zkoušejte různé vaše další oblíbené spánkové polohy. Všechny by měly být příjemné a přirozené, a měli byste cítit jak dostatečnou oporu zad, tak pocit uvolnění při ležení. Pokud vám přitom cokoliv nebude plně vyhovovat, rozhodně se neuchylujte ke kompromisu. Kvalita spánku totiž ovlivňuje maximálně i vaši bdělou část dne, a tudíž celý váš život. Proto také o matraci pečujte, a po čase, kdy už ztratí své kvality, ji vždy vyměňte za novou.

Různé druhy matrací

Kromě výšky a tuhosti matrace můžete volit také z různých materiálů, například pružinové matrace, taštičkové matrace, matrace pěnové, sendvičové PUR matrace a mnohé další. Samozřejmě se liší v mnoha parametrech včetně ceny, rozhodně ale neplatí, že dražší matrace rovná se příjemnější spaní. I levné matrace vám mohou zajistit kvalitní spánek, pokud budou odpovídat vašim potřebám.

 

1 komentář

  1. Výběr matrace není radno podceňovat, díky za super rady. Já jen přidám, kde nakoupit: http://www.nabytek-elegance.cz

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top