TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Doplňky / Jak na útulný domov? Nezapomeňte na záclony!

Jak na útulný domov? Nezapomeňte na záclony!

Co všechno patří do útulně zařízeného domova? Naprostým základem jsou jednotlivé kusy nábytku, která pomáhají utvářet nejenom vzhled místnosti, ale plní také praktickou funkci. Kromě toho celý domov dotváří bytový textil, dekorace a krásné záclony nebo závěsy. Právě na výběr záclon a závěsů se zaměříme v následujícím článku, kde nechybí ani doporučení na stránku, kde si již hotové záclony jednoduše objednáte.

Nákup bytového textilu

Při nákupu bytového textilu je dobré zaměřit se na jednotlivé prvky, ale zároveň uvažovat i v rámci celku. Snažte se zvolit takové prvky, které se budou vzájemně doplňovat a s jejichž pomocí vytvoříte elegantně sladěný interiér. Právě záclony a závěsy na okna totiž představují poměrně velký a výrazný prvek, s jehož pomocí dokážete značně proměnit vzhled celé místnosti.

Hotové záclony

Když budete chtít pořídit si nové záclony, máte v zásadě na výběr ze dvou možností. Buď si zvolenou látku koupíte v potřebné metráži a dokončíte drobnosti, jako je zapošití okrajů, připevnění kroužků či lemu pro prostrčení tyče na pověšení. Ovšem mnohem pohodlnější je způsob, kdy si koupíte již hotové záclony. Ty jsou připravené rovnou na pověšení, takže je stačí vybalit a můžete se pokochat jejich krásou na okně. Rozdíl v ceně není nijak velký, a především si ušetříte hodně času. Jestli hledáte hlavně dekoraci, budou se vám líbit hotové voálové záclony.

Výběr doplňků do interiéru na internetu

A kde nakoupit jednotlivé prvky, vybavení, bytový textil a případně i dekorace? Skvělým zdrojem inspirace a zároveň místem, kde můžete jednotlivé věci pohodlně a mnohdy za skvělé ceny nakoupit, je přímo internet. Stačí si vyhledat specializovaný e-shop a následně se poprat s výběrem těch správných variant. Konkrétně u závěsů a záclon je nesmírně důležité nezapomenout na správné rozměry, které představují základní parametr celého výběru.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top