TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Zahrada a zavlažování

Zahrada a zavlažování

Zima už je dávno za námi, a zahrady i zahrádky se nyní zelenají a kvetou. Pokud je zrovna deštivo, rostlinky mají vláhy a živin dost. Je-li ale sucho, musíme zavlažování zajistit sami. Pomoci nám s tím ale mohou chytrá moderní zařízení, třeba domácí vodárna nebo samozavlažovací systémy.

Kdy pomůže domácí vodárna

Domácí vodárna je skvělý pomocník pro situace, kdy chcete přivést vodu k domu, nebo třeba rekreačnímu objektu, ale nemáte k dispozici běžný veřejný vodovod. Stejně tak ji ale oceníte, pokud chcete ušetřit finance využitím vlastního zdroje vody namísto veřejného vodovodu.

Vodárna je soustava zařízení, která dovedou přepravovat vodu z místa na místo, ať už jde o vodu pitnou, nebo užitkovou. Právě druhá zmíněná se přitom používá nejčastěji k zavlažování zahrad. Součástí domácích vodáren bývají i tlakové nádoby, které shromažďují tekutinu pod tlakem. Využít domácí vodárnu přitom můžete celoročně.

Zavlažovací systémy

Ať už se pro zavlažování rozhodnete využít domácí vodárnu, nebo klasickou vodu čerpanou z veřejného vodovodu, výrazně si můžete práci usnadnit pomocí chytrých samozavlažovacích systémů. Zavlažovací systém se postará o skleník, trávník i květinový záhon, aniž byste vy museli těžce pracovat. Po prvotní instalaci rozvodových hadiček a postřikovačů vám pak bude stačit jen v případě potřeby otočit kohoutkem, nebo si dokonce můžete nastavit automatický časovač, a o zavlažování se pak nebudete muset starat vůbec.

Pravidelná závlaha je pro rostliny neskutečně důležitá, a je jedno, jestli se jedná o zasazenou zeleninu, nebo okrasnou skalku. Ne každý má ale čas, chuť, nebo energii běhat denně po zahradě s konví. Proto vsaďte na moderní řešení, a zajistěte své zahradě potřebné živiny pomocí zavlažovacího systému. Instalaci zvládnete hravě sami, a ani po estetické stránce se nemáte čeho bát. Systému si skoro nevšimnete.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top