TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Koupelna / Na co nezapomenout při návrhu koupelny?

Na co nezapomenout při návrhu koupelny?

Koupelna je místem, kde trávíme mnohdy až překvapivé množství času. Zároveň většinou patří k malým místnostem, takže je nutné využít opravdu každý centimetr a vhodně zkombinovat jednotlivé prvky a vybavení pro dosažení funkčnosti s krásným vzhledem. Pokud plánujete novou koupelnu, naprosto kritickým okamžikem je správný návrh. Co všechno by měl obsahovat a jaké detaily si promyslet? To vám napoví následující článek.

Designová koupelna

Krásná a moderní koupelna může obsahovat takové prvky, jako je například závěsné WC, umyvadlo posazené na skříňce, efektní zrcadlo a další doplňky. Díky dnešnímu pestrému výběru není problém pořídit si krásné vybavení a přesto se vejít do požadovaného cenového rozpočtu. Velký vliv má například tvar, velikost a barevnost kachliček, s jejichž volbou si dejte opravdu záležet.

V 3D návrhu uvidíte důležité detaily

Moderní 3D návrh koupelny umožňuje zobrazit jednotlivé prvky a vybavení s prostorovou orientací. Dokážete si tak lépe představit, jestli jsou vzdálenosti dostatečné a kde případně chybí praktické pomůcky, jako jsou věšáky na ručníky a osušky, dávkovač na mýdlo, nebo držák toaletního papíru. Pokud budete chtít tyto detaily již vestavěné a ve stejném designu jako zbývající vybavení, mělo by se jednat již o součást zpracovaného návrhu.

Co všechno ve své koupelně potřebujete?

V rámci praktického vybavení může být vhodné pořídit do koupelny dvě umyvadla, rohovou vanu či naopak pouze sprchový kout. Hodit se může také pisoár či praktická rohová skříňka pro ukládání věcí. Na začátku si zkuste sepsat seznam věcí, které ve své koupelně nutně potřebujete. Potom se je snažte naskládat do prostoru koupelny, jaký máte k dispozici. Pokud je místnost opravdu malá a neplánujete její rozšíření, může se stát, že ze svých požadavků budete muset slevit a připravit takový kompromis, který bude odpovídat volnému místu.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top