TOPlist
17. 06. 2024
Domů / Interiér / Koupelna / Jak vybavit malou koupelnu?

Jak vybavit malou koupelnu?

Koupelnu malých rozměrů lze opticky zvětšit vhodným vybavením a některými vizuálními triky. Umyvadlo, sprcha nebo toaleta jsou tak redukovány na základní a minimální výraz bez ztráty estetiky, kvality a především pohodlí. Konzolové police nebo toalety. Zrcadla a velké dlaždice. Nástěnné faucety a další prvky jsou jen některé z klíčů, jak vytěžit z malé koupelny maximum.

Jak zařídit malou koupelnu?

Malá koupelna, která zdaleka není prostorem s menšími dekorativními a architektonickými možnostmi, může plnit funkci velké koupelny a může být používána každý den. Doporučujeme naplánovat každý prvek a zvážit, zda skutečně využíváte prostor na maximu. V tomto smyslu vše závisí na konkrétním prostoru pro vaši koupelnu a na její konfiguraci. Existuje však řada doporučení, která vám mohou pomoci integrovat zařízení.

Umyvadlo je klíčový kus

Chcete-li získat více prostoru, je vhodné jej umístit do rohu a před toaletu, protože pokud jej umístíte před sprchu, budete mít při odchodu méně místa na pohyb. Na druhou stranu, umyvadlo menších rozměrů může dokonale plnit funkci. V tomto smyslu je minimální doporučená šířka 40 cm. Další doporučení? Kohoutek, pokud je to možné, lépe zabudovaný do zdi.

Umístěte nábytek i vybavení na konzoly, je to velmi užitečné řešení pro dosažení požadovaného pocitu prostornosti a snadného čištění. V tomto smyslu by mohla být sanitární závěsná toaleta, kompaktní a se skrytou splachovací nádržkou jednou z alternativ pro vaši malou koupelnu. Kompaktní toalety obvykle měří hloubku asi 48 cm (o 6 cm méně ve srovnání se standardními měřeními) a pro větší pohodlí doporučujeme ponechat kolem toalety přibližně 80 × 110 cm.

To, že je koupelna malá, neznamená, že sprcha a sprchová hlavicenení pohodlné řešení. Ne vždy se do malé koupelny vejde vana. Minimální standardní prostor pro snadný pohyb je tedy 90 × 90 cm. Pokud jde o vaničku, možná je lepší, když je umístěna na úrovni země, ačkoli pokud máte příležitost, doporučujeme vám udělat sprchu a použít stejnou dlažbu, proč? Kontinuita materiálu pomáhá rozšiřovat prostor. Pokud jde o dveře, lze řešit závěsem nebo clonou, pokud by to nebyly dveře. A konečně, při zabudování faucetu můžete využít výklenek k vytvoření police.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top