TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Bydlete zdravě a dopřejte si zdravý a čistý vzduch

Bydlete zdravě a dopřejte si zdravý a čistý vzduch

Denně jsme vystaveni četnému množství škodlivých látek, kterým nelze uniknout. Působí na nás nejen venku, ale i uvnitř každé místnosti. Jedná se zejména o alergeny jako jsou plísně, roztoči, prach či pyl, ale svůj podíl má i cigaretový kouř nebo chemické látky uvolňující se z nábytku. Všechny tyto patogeny negativně ovlivňují naše zdraví a měli bychom být připraveni se před nimi chránit. Kvalitní čistička vzduchu by tak neměla chybět v žádné moderní domácnosti. Ta nejen, že dokáže pohltit veškeré škodlivé částice, ale osvěží také vzduch. Jejím pořízením tak uděláte maximum pro vaše zdraví.

Dejte sbohem alergenům!

Trápí vás alergie? Přestože čistička vzduchu ji nevyléčí, může vám značně pomoci. Modely s HEPA filtry dokáží snížit množství škodlivých látek v ovzduší na minimum. Čistička totiž dokáže pohltit částice až o velikosti 0,3 mikromilimetru, spolehlivě tak eliminuje pyl, prach, plísňové spory nebo roztoče! Uhlíkové filtry se naopak postarají o nepříjemný zápach z cigaretového kouře nebo o výpary z vaření. S čističkou vzduchu se vám tak znatelně uleví a budete si moct dopřát více než doušek čistého vzduchu. Díky designovým možnostem bude navíc i skvělým módním doplňkem vašeho bytu.

S ionizátorem si užijete vzduch jako u moře

Některé čističky mohou být obohaceny o zvlhčovač nebo ionizátor vzduchu. Pokud máte rádi ten čerstvý a osvěžující vzduch na horách nebo u moře, rozhodně vaší čističce nesmí chybět funkce ionizace! Ionizátor vzduchu uvolňuje do ovzduší takzvané záporné ionty, které zlepšují kvalitu vzduchu a posilují imunitní systém. Během ionizace se pročišťuje ovzduší, kdy dochází k potlačení výskytu mikrobů a neutralizaci zápachu. Pokud vás sužují problémy s dýchacími cestami, jistě tuto funkci oceníte.

Velkou výhodou čističek vzduchu je také jejich tichý provoz, minimální nároky na údržbu a nízká spotřeba energie. O nejrůznějších funkcích a designových možnostech nemůže být ani řeč. Neváhejte si tak chytrého pomocníka pořídit už dnes.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top