TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavé / Bydlete chytře pomocí moderních technologií

Bydlete chytře pomocí moderních technologií

Při dnešních cenách elektřiny, vody i plynu se stále více lidí upíná na to, jak co nejefektivněji ušetřit. Pokud to chcete mít takřka bez práce, zařiďte si chytrou domácnost. Jedná se o krok správným směrem, který pro vás může znamenat i roční úsporu i desítky tisíc korun.

Chytré elektrospotřebiče se vyplatí

Moderní elektrospotřebiče se dnes vyrábějí tak, aby měly co nejmenší možnou spotřebu. Jsou samozřejmě dražší než žravější alternativy, ale v konečném důsledku se vám jejich nákup vyplatí daleko více.

Tyto přístroje však nejsou pouze úspornější, ale často jsou obdařeny Smart technologií, díky které je někdy možné se dostat třeba i na internet. A právě takováto zařízení je snadné propojit dohromady a udělat z nich takzvanou chytrou domácnost.

Vše budete moci ovládat pouze pomocí svého mobilního přístroje v podobě telefonu nebo tabletu. Ovládání je snadné a velmi intuitivní, takže ho můžete svěřit i odrostlejšímu dítěti. Tímto způsobem můžete například vyslat chytrý vysavač uklízet, nebo si nechat předehřát troubu.

Stejně tak můžete regulovat topení, a to nejen z pohodlí svého gauče, ale třeba z práce nebo na procházce. Není tudíž potřeba zbytečně vytápět, když nejste doma, díky čemuž je možné ušetřit opravdu nemalé finanční prostředky.

Zabezpečení

Chytrá domácnost v sobě může zahrnovat i různé bezpečnostní prvky, jako jsou třeba kamery nebo detektor plynu. Kamera před vchodem dokáže monitorovat plot a branku a v případě vloupání vás upozornit.

Obdobným způsobem funguje i detektor kouře, jenž po zaznamenání změn okamžitě posílá zprávu. Aby celý systém fungoval tak, jak má, je potřeba koupit jak kvalitní bezpečnostní kameru, tak i detektor CO2. Když jde o bezpečnost vás a vašich rodinných příslušníků, nikdy se nevyplatí šetřit na nepravých místech.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top