TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavé / I na vlastní zahradě se dá dobře sportovat

I na vlastní zahradě se dá dobře sportovat

Moderní člověk se moc nehýbe, což má celou řadu negativních konsekvencí. Jednak takovýto jedinec tloustne, jednak tím ztrácí fyzickou i mentální kondici.

Pravidelným pohybem se totiž nejen zlepšuje výkon organismu, ale zároveň se vyplavují do těla i hormony štěstí, jež mimo jiné fungují také jako efektivní obrana proti různým druhům duševních poruch.

Sportovat člověk nemusí pouze někde v tělocvičně nebo v parku, ale pokud má dostatečně velký pozemek, klidně si může vyrobit své sportoviště i u sebe na zahradě.

Basketball

I když basketball nepatří v našich končinách mezi ty úplně nejoblíbenější sporty, jedná se super hru, při které se člověk docela naběhá. Navíc nejde o nic náročného na realizaci. Stačí si koupit basketballový koš společně s míčem. I na jeden koš se dá vcelku pohodlně hrát, nicméně pro zápasy o více hráčích je přeci jen lepší koupit rovnou dva.

Plavání

Na zahradě je samozřejmě možné si docela dobře i zaplavat. Stačí si jen pořídit vhodný bazén, případně si vytvořit malé domácí jezírko.

Realizace takovýchto projektů není snadná ani levná, nicméně cenově nejdostupnější nadzemní bazény, které jdou v posledních letech hodně na dračku, nejsou vzhledem k malým rozměrům vodní plochy pro plavání zrovna vhodné.

K tomuto účelu je lepší investovat do klasického zapuštěného, případně polozapuštěného bazénu, který by měl ideálně disponovat i protiproudem.

Skákání

Také skákáním se dá docela dobře hubnout. Poskakovat si jen tak na trávě však není žádná legrace. Daleko zajímavější je k tomuto účelu používat zapuštěnou trampolínu.

Ta je v mnoha ohledech mnohem lepší než tradičnější verze. Není totiž prakticky vůbec vyvýšená, takže strach z případného pádu se tím zcela eliminuje. I tak je možné trampolínu do země opatřit bezpečnostní obvodovou sítí. Pak se stane takovéto skákání maximální možnou měrou bezpečné.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top