TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Dlažba imitující dřevo

Dlažba imitující dřevo

Právě jste dostavěli dům nebo se nastěhovali do vysněného bytu a chystáte se zabydlovat konečně ve svém? Pokud ano, tak mezi prvními věcmi k zařizování, v rámci nového bydlení, nejspíš také budete řešit podlahy a stěny aneb co s nimi?

Kromě požadavku čerstvé výmalby většina nových majitelů domů či bytů zpočátku řeší podobu jednotlivých místností a sladění stylů, materiálů a barev v rámci celého interiéru. S tímto, a to bezesporu, souvisí výběr vhodné podlahové krytiny a obkladů. Finální vzhled podlah a stěn totiž výraznou měrou ovlivňuje a utváří celkový dojem z bydlení.

Co se týče podlahových krytin, nabídka je v dnešní době poměrně široká. Vybere si úplně každý. Záleží na rozpočtu, preferencích, vkusu, konkrétním prostoru,… dnes nic není nemožné. Díky moderním technologickým postupům můžete vybírat z širokého sortimentu dlažeb nejrůznějších dekorů a také vlastností.

Některé firmy pohybující se v tomto odvětví již řadu let nabízí profesionální služby na vysoké úrovni. Samozřejmostí jsou tak kupříkladu 3D návrhy pro detailní představu zákazníka, možnost uskladnění materiálu do doby realizace zdarma, zákaznicky příjemné zpracování a průběh celé zakázky, odborné poradenství, příznivé ceny a další. Výše zmíněné služby jsou v dnešní době velmi příjemným bonusem pro chvíle, kdy musíte v jeden čas řešit bydlení z více stran (podlahy, stěny, stěhování nábytku vs. pořizování nových kousků, instalace kotle, připojování internetu atd.). Spolehlivost a proaktivní přístup ze strany dodavatele jsou pak něčím, co může rozhodnout o tom, zda si budete zařizování nového bydlení užívat nebo zda to bude takzvaně drhnout. Právě z tohoto důvodu je vhodné o firmě, která bude pokládat základy vašemu bydlení, přemýšlet a zvolit takovou, která vám poskytne širokou nabídku podlahových krytin, a můžete se na ni stoprocentně spolehnout!

Klasická podlaha versus dlažba imitující dřevo?

V posledních letech jsou velmi moderní dlažby imitující dřevo, které jsou náhradou parket či klasických dřevěných podlah. Důvodů, proč tomu tak je, je hned několik.

Na pohled i omak je kvalitní dlažba v imitaci dřeva dnes jen těžko rozpoznatelná od pravé dřevěné podlahy. Povrch dlaždic totiž dokonale zachycuje prvky a strukturu dřeva jako třeba žilkování, suky či letokruhy. Dnešní technologie opravdu umožňují věrnost imitace do těch nejmenších detailů a navíc, jako bonus, získáte vlastnosti, které klasické dřevěné parkety poskytnout Vašemu bydlení nemohou.

Výhody dlažeb v imitaci dřeva:

  • snadná údržba
  • stálobarevnost
  • ohnivzdornost
  • protiskluzové vlastnosti
  • univerzální použití
  • věrná imitace dřeva
  • praktičnost (vzhledem ke zpracování dlažby nelze zpozorovat nečistoty na první pohled tak jako např. u dlažby jednolité)
  • lepší tepelná vodivost než u dřevěné podlahy (což se hodí, jelikož v dnešní době je hojně využíváno podlahové vytápění)
  • nadčasovost

Imitace dřeva do každé místnosti?

Někdo tuto variantu volí, jelikož je dekor dřeva snadno kombinovatelný s dalšími nosnými prvky interiéru, dokáže zútulnit i oživit prostor a v neposlední řadě umí dotvořit teplo domova. Imitace dřeva tak můžete použít v kuchyni, koupelně, ložnici i dětském pokoji. A to jak na podlaze, tak na stěnách. Obklady a dlažby v imitaci zkrátka budou vypadat skvěle všude! Výborná je také snadná kombinovatelnost prakticky s jakoukoliv barvou a stylem, do kterého se rozhodnete Váš domov ladit.

Pokud hledáte firmu, která poskytuje široký sortiment produktů, kompletní služby, kvalitní a profesionální poradenství, neváhejte se obrátit na ty, kteří se v těchto vodách pohybují již řadu let.

Firma Keramika CZ s.r.o. umí pokrýt požadavky i těch nejnáročnějších klientů a přeměnit jejich představy ve skutečnost.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top