TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Kuchyně do L – nejlepší řešení do malých bytů

Kuchyně do L – nejlepší řešení do malých bytů

Pokud váš byt či dům nedisponuje příliš velkým prostorem, tak se rozhodně vyplatí popřemýšlet o tom, zda do do kuchyně neumístit rohovou kuchyni ve tvaru L. Ta totiž dokonale zapadne mezi dvě stěny a nebude tak v prostoru zbytečně zabírat moc místa. Díky tvaru do L nabízí takové kuchyně i kratší vzdálenost mezi jednotlivými konci kuchyňské linky – to v praxi znamená, že se při vaření tolik nenachodíte a vše budete mít vždycky hezky po ruce.

Pokud máte strach, že kuchyň do L nabízí kvůli svému atypickému tvaru o poznání méně pracovního prostoru, tak vás musíme vyvést z omylu, neboť na trhu jsou k dostání i kuchyně do L, které se velikostí pracovní plochy vyrovnají svým klasickým variantám. Dobře jsou na tom i s úložným prostorem a zároveň nabízejí možnost daleko praktičtějšího rozmístění kuchyňských spotřebičů. Zkrátka díky kuchyním do L se stane z vaření radost i v menších bytech!

Čím vším si vás získají kuchyně do L?

Kuchyně do L jsou typické i tím, že na jednom ze svých boků mívají umístěnu velkou skříň, kterou lze použít pro uchovávání potravin. Stejně tak jejich součástí bývá velké množství horních skříněk – zkrátka vše je konstruováno tak, aby rohová kuchyňská linka nabízela maximum úložného prostoru. V neposlední řadě lze takovouto kuchyňskou linku snadno propojit s barovým pultem či jídelním stolem, což opět zefektivňuje využívání prostoru kuchyně. Jednoduše řečeno kuchyň do L je synonymem pro praktičnost.

K ještě lepšímu pocitu při vaření v kuchyni do L mohou pomoci i stylové kovové či plastové úchyty, které z otevírání skříněk udělají snadnou a zábavnou záležitost. Velice žádaným doplňkem moderních kuchyňských linek ve tvaru L je i systém tichého zavírání, který umožní to, že skřínky v kuchyni se budou vždy dovírat potichu a opatrně, což prodlouží jejich životnost.

S jakou kuchyní do L uděláte největší parádu?

Kromě praktičnosti samotné kuchyňské linky a jejího vybavení je potřeba samozřejmě myslet i na její estetický vzhled. Vyzkoušet můžete například pořízení kuchyně s lesklými dvířky, která jí dodají na luxusu. Stejně tak důležitá je barva, kterou bude kuchyně mít – základní pravidlo říká, že by měla ladit s výmalbou a s ostatním nábytkem v kuchyni a přilehlé místnosti. Sázkou na jistotu jsou nadčasové bílé kuchyně, trendy záležitostí jsou pak kuchyňské linky ve všech odstínech šedé.

Ani na kuchyňské lince do L nesmí chybět dřevěné doplňky – je to totiž přírodní dřevo, konkrétně nejčastěji dub a ořech, které je primárně využíváno na konstrukci kuchyně a skříněk. Z důvodu finanční úspory se používají laminované desky, které jsou odolnější vůči vodě, tudíž vám kuchyň déle vydrží. Když už tu byla zmíněna cena kuchyní do L, tak ty nejlevnější se dají pořídit už od 17 tisíc Kč.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top