TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Tipy na podlahy, které podtrhnou styl vašeho bydlení

Tipy na podlahy, které podtrhnou styl vašeho bydlení

Navštívíme-li české domácnosti, najdeme v nich nejčastěji vinylové nebo laminátové plovoucí podlahy. Umí totiž věrně napodobit strukturu dřeva, mají snadnou a rychlou montáž, velmi lehce se udržují. Ať už zvolíte vinyl, nebo laminát, rozhodně neuděláte chybu. Níže si vysvětlíme, jak se od sebe liší.

Rozdíl v materiálu

Vinylová podlaha click je vyrobena z PVC, ovšem nejedná se o klasické linoleum tak, jak ho známe. Oproti němu má inovativní složení jednotlivých vrstev a razantně zvýšenou odolnost vrstvy nášlapné. Navíc je dodávána v dílcích, tudíž se mnohem lépe montuje bez potřeby lepení. Plovoucí podlahy vyrobené z laminátu tvoří nosná HDF deska opatřená zpravidla papírem v dekoru dřeva. Ten je potažen průhlednou laminátovou vrstvou zajišťující pověstnou odolnost těchto podlah. Jak vinylová, tak laminátová podlaha jsou ekonomicky výhodnější variantou dřeva, a navíc mají mnohem lepší vlastnosti.

Výhody vinylu

Vinylová podlaha se řadí mezi teplé krytiny, které jsou velmi příjemné na došlap. Rovněž se může pochlubit výbornými zvukově izolačními vlastnostmi, neboť velmi dobře vede hluk kročejový i hluk v prostoru. Tuto vlastnost ocení zejména rodiny s malými dětmi nebo zvířecími mazlíčky. U vinylových podlah je třeba vyzdvihnout jejich překvapující odolnost, a to jak proti mechanickému poškození, tak proti vlhkosti. Některé typy lze dokonce umístit do koupelny, neboť jim nevadí nadměrná koncentrace vlhkosti a voda.

Výhody laminátu

Hlavní předností plovoucích laminátových podlah je jejich cenová dostupnost. Ty nejlevnější modely se dají sehnat od 100 Kč/m2. Velice snadno se montují i demontují, lze pod ně použít elektrické podlahové topení. Společně s vinylem vám nabídnou nepřebernou škálu dezénů a mají stálobarevný povrch, kterému nevadí ani přímé sluneční záření.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top