TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavosti / Jak vyčistit ucpaný odpad nebo záchod?

Jak vyčistit ucpaný odpad nebo záchod?

Neodtéká umyvadlo? Máte ucpaný záchod? Než zavoláte odborníky, můžete se pokusit problém vyřešit sami. Možná k tomu ale nebudete mít dostatečné prostředky, někdy se potíž může skrývat hlouběji, než si myslíte.

Je to nepříjemná věc, ale prostě se stává. Nejdříve doporučujeme zajít do drogerie nebo hobby marketu, vybavit se patřičným arzenálem a zkusit si poradit s věcí svépomocí. Neuspějete-li, přichází čas na odborníky.

Na čištění odpadu často pomohou čisticí gely

Chemické prostředky na čištění odpadu koupíte v drogerii. Existuje jich velké množství od různých gelů až po hydroxid sodný. Jejich použití je vhodné v případě, že odpad ještě aspoň trochu odtéká. Na odpad, který je zcela ucpaný, jsou obvykle krátké, ani byste je neměli zkoušet!

Když gel nestačí, vezměte si ruční spirálu

V hobby marketech koupíte ruční spirálu na čištění odpadů. Ta pomůže ucpaný odpad vyčistit od fyzické překážky. Nejdříve sundáte sifon, pak vsunete spirálu do potrubí, a jak cítíte, že se zastavila o překážku, začnete s ní mírně točit a tlačit. Jestliže se potrubí uvolní, je pak vhodné použít ještě chemický přípravek (viz výše).

Netroufáte si na špinavou práci?

Bojíte se, že to sami nezvládnete? Nemáte odvahu odmontovat ucpaný záchod? Zavolejte si odborníky, již využívají tlakovou vodu a profesionální čisticí spirálu. Pomohou v každém případě a poradí si i v situacích, kde je problém dál než ve vašem odtoku. Někdy může být chyba dále v potrubí, což se odhalí prostřednictvím kamery.

Jak předcházet ucpanému odpadu a záchodu?

  • Do dřezu ani WC nikdy nevylévejte tuk z vaření a olej, ucpává trubky.
  • Do WC nevhazujte čisticí ubrousky, plenky ani dámské hygienické potřeby.
  • Do dřezu nevyhazujte zbytky jídel, protože hnijí, zapáchají a ucpávají odpad.
  • Jednou za čas (aspoň jednou za měsíc) nalijte do odpadu čisticí gel, ať rozpustí nečistoty.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top