TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Jak probíhá demolice rodinného domu a dalších budov?

Jak probíhá demolice rodinného domu a dalších budov?

V současné době je nedostatek stavebních pozemků, některé jsou navíc nesmírně předražené. Právě z daného důvodu se občas vyplatí zakoupit starší nemovitost, kterou srovnáte se zemí, a na jejím místě postavíte vysněný rodinný dům. Jak probíhají demoliční práce? Co všechno je nezbytné zajistit?

O celý proces se postará takzvaná demoliční firma, a tím vám odpadnou starosti se sháněním potřebné techniky. Demolice domu se neprovádí ze dne na den, všechno je nezbytné důkladně naplánovat a zajistit nutná povolení.

Předtím, než dojde k demolici

V první řadě je nezbytné odpojit nemovitost od všech inženýrských sítí a označit prostor, kde budou demoliční práce probíhat. Ostatní zbývající inženýrské sítě, které na pozemku zůstávají, se musí ochránit tak, aby je demolice nijak nenarušila a nepoškodila.

Stavební úřad, respektive obecní úřad vám vydá demoliční výměr, což je v podstatě dokument povolující odstranění objektu. Jestliže tento dokument nevyřídíte, nedojde k vymazání nemovitosti z katastru.

Demolice rodinného domu

Demolice není jednorázová akce, ale bourací práce na sebe postupně navazují, a tak trvají delší dobu, protože se musí odvézt odpad pryč z pozemku. Odborníci se postarají o to, aby se nerozšiřoval prach do okolí. Při demolici proto kropí objekt, čímž zamezují zvýšené prašivosti.

Při demolici vám zůstanou bourané materiály a suť, přičemž některé materiály je možné znovu použít při další stavba. Suť se odveze a řádně zlikviduje. Stejně tak se některé materiály recyklují. Závěrem dochází k zrekultivování pozemku, aby byl připraven k dalšímu využití.

Jestliže hledáte demoliční firmu, která se vám o všechno postará, obraťte se na Recyklace Přeštice, s.r.o. V jejím portfoliu služeb je demolice staveb i rodinných domů. Více informací najdete na webové stránce www.recyklaceprestice.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top