TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Reality / 4 triky, když chcete získat byt k pronájmu

4 triky, když chcete získat byt k pronájmu

Najít pěkný byt k pronájmu za výhodnou cenu vůbec není jednoduché. Poptávka je velká a nabídka mnohdy velmi malá. Ty nejlepší byty přitom mizí doslova v řádu minut. Jak to tedy udělat, když chcete sehnat nové bydlení v pronájmu? Pomohou vám následující 4 jednoduché triky.

Sledujte největší portály

Nejvíce nabídek se objevuje na známých portálech. Zde se snad každý den objevují nabídky na pronájem bytu v Praze, protože většina realitních makléřů nové nemovitosti vkládá právě sem. Jenže nevýhodou je fakt, že o těchto velkých portálech ví i snad všichni zájemci o nové bydlení. Z toho důvodu je potřeba pravidelně sledovat nabídku a opravdu včas reagovat. Mnohdy ale nepomůže ani aktualizace každý den, protože musíte být ještě rychlejší.

Nastavte si hlídacího psa

S rychlejší odpovědí na inzerát, který splňuje zadané parametry na velikost či lokalitu, pomůže hlídací pes. Upozornění na nový pronájem bytu totiž přijde do několika málo minut, což vám může dávat výhodu v porovnání s těmi, kteří nové nabídky prohlíží jen jednou či dvakrát denně.

Místo psaní raději hned volejte

Jakmile se vám povede včas narazit na nový a zajímavý inzerát, není čas na nic čekat. Pusťte se ihned do akce a začněte volat na uvedené číslo. Telefonickým hovorem totiž můžete předběhnout ty, kteří jenom píšou e-maily. A pokud nabídka vypadá velmi lákavě a v telefonu dostanete neurčitou odpověď o případném termínu prohlídky, raději napište i zprávu.

Zapřemýšlejte, jestli byt rovnou nekoupíte

V situaci, kdy se vám nedaří sehnat byt k pronájmu, si můžete položit otázku, jestli nebude lepší koupě. Pokud chcete na daném místě zůstat několik let, může jít o lepší variantu. Prodej bytu v Praze za dobré ceny se však také objevuje poměrně málo, takže se budou hodit výše uvedená doporučení jen s tím rozdílem, že si vyberete vhodnou kategorii.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top