TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavosti / Jakou rychlost internetu máte doma?

Jakou rychlost internetu máte doma?

V posledním roce lidé kvalitu svého domácího internetového připojení řešili více než kdy dříve. Není divu, trávíme více času doma, internet potřebujeme pro práci, školu i zábavu. Je to naše jediná šance zůstat ve spojení se světem, obzvláště v dnešní době. Máte vy doma vyhovující internetové připojení?

Možná vám dříve stačila rychlost internetu 20 Mb/s, jenže teď pozorujete, že dostatečná není. V době, kdy jsou všichni členové domácnosti najednou připojení k online meetingu, k tomu ještě využívají své chytré telefony, 20 Mb/s může být opravdu málo. Poměrně běžná je dnes rychlost 50 Mb/s, ve větších městech za dobré ceny seženete i 100 Mb/s. Tohle už je číslo vhodné pro každého, kdo nerad čeká na stahování nebo chce hrát bez zasekávání.

Schválně si změřte ten rozdíl

Je totiž opravdu rozdíl, zda jste na internetu připojení sami, nebo je připojených třeba šest zařízení v domácnosti. Můžete si to sami ověřit prostřednictvím měření rychlosti internetu. Změřte si rozdíl třeba nyní, v době, kdy internet používá zároveň celá rodina, a pozdě v noci, když všichni ostatní spí.

Vyšlo vám i v noci, když jste k internetu připojení sami, jiné číslo, než byste měli mít podle balíčku, za který si platíte? Možná vůbec není vina na straně poskytovatele. Problém může být i u vás doma. Jste připojení bezdrátově? Pravděpodobně vám internet zpomaluje Wi-Fi router. Máte starý pomalý počítač? I tohle může být problém. Technologie se neustále vyvíjí a zařízení, která před lety splňovala veškeré požadavky, už dneska nemusí vyhovovat.

Rychlý internet můžete mít i vy

Jestliže z nějakého důvodu nejste se svým internetovým připojením spokojení, není problém přejít jinam. Podívejte se, kde nabízí dobrou DSL rychlost za dobré ceny, a změňte poskytovatele. Možností je řada a zůstávat roky u jedné firmy je hloupost, jestli vám nevyhovuje.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top