TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Pohovku vybírejte nejen podle designu! Nejdůležitější je její velikost

Pohovku vybírejte nejen podle designu! Nejdůležitější je její velikost

Když si představíte pohovku, jako první se vám vybaví lenošení. Z toho plyne, že by měl být otoman pohodlný. To však není jediný parametr při nakupování. Důraz je kladen na velikost, použití materiálu, cenu, design i funkčnost.

Vybírat pohovku online je pro mnohé riskantní, protože se na ni nemohou posadit. Nicméně je tento způsob nakupování aktuálně trendy a zboží přes e-shop je mnohdy podstatně levnější. Ať už sháníte divan v kamenné prodejně či přes internet, soustřeďte se na jeho rozměry, materiál čalounění, barvu, vlastnosti, vzhled a způsob údržby. Bezmyšlenkovitý výběr je častý kámen úrazu. Vždyť pohovka se nekupuje každý den!

Zaměřeno na rozměry

Pokud nevíte, jaká velikost je pro vás ideální, nastříhejte si papíry či noviny a poskládejte je na místo, kde by měl gauč stát. Ihned budete mít mít jasnou vizi, kolik místa nábytek zabere. Jestliže sháníte rozkládací pohovku, počítejte i s prostorem na rozložení. Tento trik vám ušetří pozdější zklamání a můžete se zaměřit na další parametry produktu.

Výška, šířka a délka

Ani sebekrásnější pohovka nemusí do prostoru zapadnout. Buď je příliš malá, anebo naopak moc velká, proto přesměrujte na rozměry jednotlivých sekcí. Stěžejní je výška nohou, sedáku i područek. Zásadní kritérium představují hloubka sedáku, výška zadní opěrky či celková hloubka lenošky. Urostlí lidé si jen těžko pohoví na divanu s nízkou opěrkou a nedostatečným prostorem pro nohy.

Rohová, či rozkládací?

Obecně lze říci, že jsou rozkládací a rohové modely oblíbenější v malých panelákových bytech, protože díky nim uspoříte drahocenné místo. Rohový kousek je úžasný a pojme i více uživatelů. Rozkládací pohovka nabízí prostor na spaní, což je také velká výhoda. Zde je důležitá kvalita, protože každodenní manipulace je pro konstrukci náročná. Zaměřte se tedy na kvalitní produkty a zvažte, kolik chcete do gauče investovat.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top