TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Koupelna / Na co si dát při úklidu koupelny pozor

Na co si dát při úklidu koupelny pozor

Koupelna je rájem pro viry a bakterie. Obvykle jde o nejvlhčí, a zároveň nejteplejší místnost domácnosti, a tyhle podmínky svědčí většině bakterií a celé řadě virů. S vlhkostí mnoho nenaděláte, pokud se vám nechce investovat do výkonného odvětrávání či vysoušeče vzduchu, ale nevítaným návštěvníkům můžete alespoň znepříjemnit život, když budete koupelnu udržovat v čistotě. Dnes vám představíme několik méně známých triků.

Pro domácnosti s dětmi

Děti, zejména ty malé, občas dělají zvláštní věci. Mezi ty nepříliš pochopitelné patří jejich neustálá touha při mytí rukou ohmatávat vše, co mají v dosahu. Nejčastěji to odnáší vodovodní baterie. Pokud jí dítě ohmatá dobře umytýma rukama, je škoda spíše estetického rázu – zůstanou na ní mastné pacičky.

Ale svět není ideální místo. A tak vám děti se vaše umyvadlová baterie pravděpodobně octne pod útokem špinavých ručiček se spoustou nečistot všeho druhu. A hlavně všemožných bakterií, které se mohou živit mimo jiný zbytky tuků z mýdla, oděrkami lidské kůže a podobně. V domácnosti s malými dětmi je proto dobré baterie pravidelně omývat Savem či jinou dezinfekcí.

Dětem i sobě můžete naopak udělat radost jednou drobnou vychytávkou. Bezdotykový dávkovač mýdla je hygieničtější než jeho dotyková alternativa, zabrání dětem odkapávat mýdlo do prázdna, a ještě s ním může být mytí rukou zábavnější. Bezdotykové dávkovače zaujmou zejména kluky, potěší ale i holky.

A jaká je vaše teplá voda?

S teplou vodou bývá občas potíž. Navzdory chloru se v ní totiž mohou vyskytovat nebezpečné mikroorganismy. Jejich zdrojem je váš ohřívač vody, tedy pokud vodu neohřívá na více než 60 °C. Ohřívač byste měli jednou za čas vydezinfikovat vhodným přípravkem, vyhnete se tak podráždění pokožky a zánětům. Jen je třeba brát v potaz, že po čištění je dobré nechat všechnu vodu s dezinfekcí odtéct.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top