TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Je lepší v létě cvičit venku nebo uvnitř

Je lepší v létě cvičit venku nebo uvnitř

Každý, kdo rád sportuje, si tuto otázku zřejmě někdy položil. Cvičení venku i uvnitř má své pro i proti. Ale jak je to v létě? Ne každý snese neúprosné sluníčko. Navíc pokud sportujete, vaše tělo se zahřívá o to více. Pobyt venku je příjemný a osvěžující. Ale ruku na srdce, občas je zkrátka lepší se schovat uvnitř.

Příliš velké horko a přímé slunce škodí
Jak cvičit uvnitř a nezalknout se? Pokud nejste fanoušci posiloven, možná by se vám hodila klimatizace do bytu. Budete tak moct cvičit v klidu doma bez zvědavých pohledů cizích lidí v tělocvičně. Také budete chránění před prudkým sluncem. Cvičit na přímém slunci není dobré

  • rychleji se dehydratujete
  • hrozí vám úpal či úžeh

Zvláště pokud nemáte dobrou fyzičku, náročná fyzická aktivita se v horku nedoporučuje. Jestli si nemůžete doma udělat průvan a snížit teplotu bytu, levná klimatizace není vůbec špatný nápad. Sami uvidíte, že vám cvičení půjde mnohem lépe. Fyzičku nebudujeme tím, že se doženeme do mdlob.

Nepřepínejte se, raději budujte fyzičku
Naopak je lepší cvičit méně intenzivně, ale o to déle. Tepová frekvence bude nižší v chladnějším prostředí. V posilovnách toto dobře vědí, a tak téměř všude najdete nějaký ochlazovač vzduchu. Ano, potit se je dobré. Ale nic se nemá přehánět. Naopak si můžete uškodit.

Pokud je venku pěkné počasí, zdá se běhání či cvičení ve venkovních posilovnách jako skvělý nápad. Nemusí to tak být. Cvičte raději doma ve stínu a chladu. A pokud je byt příliš horký, i obyčejný stropní ventilátor pomůže. Příliš vysoká tepová frekvence je váš nepřítel.

Nic se nemá přehánět. Ani ve cvičení. Nezapomínejte na správnou stravu, regeneraci a odpočinek. V horku v letních měsících často ve cvičení polevíme. Zvolte proto vhodné prostředí. Cvičení vám půjde o to lépe. A pokud jste nestihli zhubnout do plavek, i teď je vhodná chvíle začít.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top