TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Stylové krbové dveře a koše doladí celkový vzhled krbu

Stylové krbové dveře a koše doladí celkový vzhled krbu

V posledních letech si lidé zamilovali domácí krby. Není divu. Vždyť jsou praktické a vytváří pravé teplo domova. V chladnějších dnech roku si v nich můžeme přitopit a navodit romantickou atmosféru.

Vybrat dokonalý krb není žádná věda. Vždy se řídíme jeho výkoností. Při výběru krbových dveří musíme brát ohled na vlastnosti i estetický vzhled. Uzavřené krby jsou lepší než otevřené, protože do místnosti neuniká zápach, saze ani oxid uhelnatý. Díky uzavřeným dveřím se dřevo dokonale spálí a v domě bude déle teplo.

Jaké jsou typy krbových dveří?

V uzavřeném krbu se dobře spaluje a hromadí se v něm totiž větší množství tepla. V některých případech nahradí centrální vytápění. Protipožární krbové dveře mohou být vyrobeny z kovu, kamene i skla. V tomto ohledu záleží na vkusu majitele. Důležitá je těsnost a správná instalace. Samozřejmě je k dostání kovové kování přímo od kováře, který provozuje umělecké kovářství. Najednou budete mít doma originální krbové dveře, ke kterým vám mistr kovář vyrobí i krbový koš.

Sklo, či kov?

Krbové dveře ze skla jsou mezi lidmi nejpopulárnější a lze je pořídit v mnoha designech. Na někoho však mohou působit obyčejně anebo se mu nehodí do interiéru. Skleněné modely jsou jako velká obrazovka, ale zase přes ně vidíme sálající plameny. Dvířka ze skla vydrží dlouho, ale přesto se mohou mechanicky poškodit, protože jsou křehká. Celokovové dveře patří k nevšedním a originálním. Nicméně přes ně nevidíme plápolat oheň, a to může hodně vadit. Nejlepší variantou jsou skleněné dveře s kovovými prvky. Sklo a kov si parádně rozumí.

Kde nakoupit?

Krbové dveře doladí design krbu, ale celek bude kompletní jen s krbovým košem. Pokud je koš vyroben ve stejném stylu jako dveře, bude to hezky ladit. Prodejci nabízejí nespočet typů krbových dveří a košů, ale jen na www.kovarstvi-noha.cz si vyberete kvalitní a propracované modely od mistra kováře.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top