TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Komoda je lepší než uklízečka, uklízí za nás

Komoda je lepší než uklízečka, uklízí za nás

Jestliže je některý kus nábytkem králem či chcete-li královnou mezi ostatními kousky, je to rozhodně komoda. Nenajdete místo, kde by nenašla své uplatnění.

Komoda někdy připomíná kočky. Přijde, a už zůstane. Kdo jednou vyzkouší komodu pro ukládání oblečení, už nic jiného nechce. Kdo nepraktickou hlubokou potravinovou skříň nahradí komodou se zásuvkami na těstoviny, čaje, cukrovinky, koření a další věci pro vaření, už opět o změnu nestojí. Každá by byla k horšímu. Nic tak snadno neuklízí hračky i kreativní výtvory našich dětí než komody. Jen je nezapomeňte pevně upevnit ke zdi. Naši potomci si z nich totiž rádi dělají prolézačky. Takže komoda už dávno není jen prádelníkem. Pomáhá nám vše rychle klidit a ve věcech udržet systém.

V obýváku nahradily komody obývací stěny

Obýváková stěna z našich obývacích pokojů téměř zmizela. Nahradily ji sestavy komod. Komody do obývacího pokoje mají různé výšky, jsou zásuvkové, nebo kombinované s otevřenými policemi či skříňkami. Zcela specifický tvar má komoda pod TV. Je nízká, protáhlá, obvykle i speciálně vybavena pro ukládání DVD, avšak to se dnes stává minulostí, protože filmy již neschraňujeme, ale sledujeme je na speciálních kanálech, kde bývají dlouhodobě k dispozici.

Jaké komody jsou hitem po stránce designu?

Většina z nás chce moderní klasiku. Komody proto mají poměrně jednoduché a strohé linie, s nepříliš výrazným kováním. Kdo chce něco výraznějšího, ten volí třeba kombinaci bílého a dřevěného dekoru. Obvykle si do domácností pořizujeme komody z moderních kompozitních materiálů. Masiv nevypadá příliš moderně, hlavně ten borovicový či smrkový.

Oblíbené bývají lesklé komody, zejména komoda bílá lesk. Druhou oblíbenou je komoda v kombinaci bílá a dub sonoma. Ten nabízí pastelově našedlou kresbu dubové dřeva, která působí velice moderně a právě s bílou barvou si skvěle sedne. Není k zahození ani v kombinaci s černou.

Krásné jsou komody s drobnými retroprvky. Třeba s dřevěným a do strany otočeným podnožím, bez kování, pouze s kontrastními frézovanými madly. Takovou je komoda CERVO I z nabídky e-shopu TOTO-nábytek.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top