TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Odhalte žrouta peněz. Pomůže vám v tom měřič spotřeby elektřiny

Odhalte žrouta peněz. Pomůže vám v tom měřič spotřeby elektřiny

Dokážete si představit každodenní fungování bez elektrických spotřebičů? Pračka, lednička, televizor, myčka na nádobí, počítač, osvětlení. V domácnostech se nachází opravdu velké množství produktů, které potřebují elektrickou energii. Pokud však máte nějaké starší zařízení, podepíše se to na vašem ročním vyúčtování. Jak docílit úspory energie? Jakým způsobem odhalit takzvaného žrouta peněz? Právě na to se podíváme v následujících řádcích.

Velice efektivní je používat pro měření spotřeby elektřiny speciální přístroj, jenž dokáže snadno a rychle odhalit spotřebiče, které by si zasloužily výměnu.

Návratnost investice domácího spotřebiče

Pravděpodobně vás zajímá, jaká je návratnost investice u nového domácího spotřebiče. Jestliže si chcete spočítat konkrétní částku, kterou ušetříte, a dobu, kdy se vám opravdu investice do moderního zařízení vrátí, potřebujete k tomu měřič. Prozradí vám, jaký spotřebič si vede ještě dobře, ale také vám ukáže, jakých domácích pomocníků byste se měli zbavit.

Jak měřič spotřeby energie vypadá?

Pro měření spotřeby elektrické energie se používají různé nástroje. Současný trh jich nabízí opravdu celou řadu. Vypadají však ve výsledku podobně. Jedná se o přístroj složený z několika částí – měřící část, displej a ovládací tlačítka.

Prvně do měřiče zapojíte spotřebič, u něhož chcete zjistit, jak je na tom se spotřebou, a potom daný měřič vsunete do zásuvky. Sledovat tak můžete odhad výše nákladů, ale také další údaje jako napětí, minimální a maximální příkon a podobně.

Velice zajímavou funkcí je měření spotřeby v pohotovostním režimu (STAND BY). Uvidíte, kolik elektřiny si daný spotřebič bere, když ho zrovna nepoužíváte. Zvážíte pak pořízení prodlužovacích šňůr s vypínačem.

Elektřina je věc jedna, ale jestli chcete snížit náklady na bydlení, nezapomeňte také na úspory tepla (zateplení, výměna kotle, nová okna a podobně).

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top