TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Jak probíhá revitalizace domu krok za krokem

Jak probíhá revitalizace domu krok za krokem

Uvažujete o revitalizaci budovy? Tápete-li tak trochu v tom, jak začít a hlavně, jak celou akci dotáhnout až do zdárného konce, začtěte se do následujících řádků, které vám mohou mnohé objasnit.

Revitalizací je myšlena výměna starých a špatně fungujících částí budovy za nové. Tím zlepšíte kvalitu života v domě, snížíte energetickou náročnost budovy (a tedy i náklady na provoz) a zároveň ulevíte životnímu prostředí. Kromě toho bude dobře opravený dům pozitivně působit i na zdraví jeho obyvatel. Zvláště alergici na plíseň ocení snížení vlhkosti po zateplení fasády.

Jak tedy na to?

V prvé řadě je potřeba udělat důkladný energetický audit budovy. Z toho vyplyne i rozsah revitalizace – je potřeba pouze zateplit střechu nebo musíte provést komplexní rekonstrukci budovy? Čím kvalitněji zpracovaný audit s jasně definovanými problémy budete mít, tím lépe bude probíhat schválení revitalizace na domovní schůzi (nebo na jakémkoli jiném setkání obyvatel domu).

Vypracování projektové dokumentace přirozeně navazuje na audit – a opět platí, že čím podrobnější je, tím jednodušší bude následná revitalizace. Takový projekt zahrnuje i rozpočet celé akce, tedy je vaším podkladem pro žádost o půjčku.

Byrokratickému kolečku se nevyhnete minimálně na stavebním úřadě. Tam je nutné podat žádost o stavební povolení. Připravte se, že získat jej nebude úplně jednoduché, ale rozhodně to není nereálné.

Jakmile máte v ruce stavební povolení, už vám nic nebrání v tom vybrat firmu, která nabízí tu nejvýhodnější nabídku. Stavební firma Eco Domy s.r.o., působící v Brně a okolí, na vaši žádost vystaví cenovou nabídku pro jakýkoli dům. V tu chvíli si můžete podat také žádost o dotaci. Vyplatí se nehledět pouze na finance, ale i na kvalitu odvedené práce. Zkušení pracovníci z firmy Eco Domy používají kvalitní a osvědčené materiály, do čehož se jistě vyplatí investovat.

Jakmile máte toto všechno za sebou, a navíc podepsanou smlouvu u vybrané firmy, mohou začít samotné práce na domě. Eco Domy se navíc postarají i o odvoz a likvidaci vzniklého odpadu, takže na vás už zbude pouze kolaudace a čerpání dotace.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top