TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Reality / Koupě bytu nikdy nebyla snadnější

Koupě bytu nikdy nebyla snadnější

Sháníte nemovitost? Dům, byt, pozemek či komerční objekt? Poradíme vám, kde nakoupíte opravdu dobře. A kde své bydlení zároveň i zafinancujete!

Procházíte nabídky jednotlivých realitních kanceláří? Nebo jste na nějakém realitním srovnavači? Hoďte očkem také na stránky férového realitního portálu CINCINK. Na něm je momentálně k mání třicet tisíc nemovitostí. Co vy víte, třeba tam narazíte i na své bydlení snů.

Hlídací kočka vám ohlídá ty nejlepší nabídky

Uznáváme ale, že projít všechny inzeráty zřejmě bude nad vaše síly, byť si svůj výběr můžete urychlit prostřednictvím různých filtrů. Nebo výběr můžete nechat na Hlídací kočce portálu, která poté, co se na portál zaregistrujete a specifikujete o jaký typ nemovitosti a lokalitu byste měli zájem, vám ty nejlepší nabídky bude pravidelně zasílat na e-mail. Konečný výběr ale přeci jen bude na vás.

Spočítejte si svou hypotéku

Ještě před tím byste však měli mít vyřešené financování. Zažádali jste již o hypotéku? Dědili jste po bohatém strýčkovi? Disponujete úspory v patřičné výši? Pokud ne, nemusíte se svého snu o vlastním bydlení hned vzdávat. Naopak. Obraťte se na hypotečního poradce portálu a ten vám díky jeho úzké spolupráci s Komerční bankou připraví tu nejlepší možnou nabídku. Výši hypotéky stejně jako výši měsíčních splátek si však můžete spočítat už teď na hypoteční kalkulačce portálu.

Služby právníka i daňového poradce

Je i hypotéka na dobré cestě? Gratulujeme. Pak si stačí jen vybrat, podepsat rezervační a kupní smlouvu, vložit peníze do bankovní úschovy a nakonec zaplatit daň z koupě nemovitosti. Při všech těchto krocích můžete využít asistence férového realitního portálu CINCINK. Rezervační a kupní smlouvu v každém případě zkonsultujte s právníkem. Mohla by pro vás být nevýhodná, nebo obsahovat formulace, jimž plně nerozumíte, a které by vás v budoucnu mohly přivézt do potíží. Právní služby portálu tomu zamezí.

Opravdu bezpečná bankovní úschova

Na pozoru buďte i ohledně již zmíněné bankovní úschovy. Do té se peníze ukládají kvůli jakémusi mezičasu v období mezi podpisem kupní smlouvy a okamžikem, kdy se vaše jméno objeví v listu vlastnictví KN. A právě to bankovní úschovujako takovou řadí mezi mezi slabé články menších realitních kanceláří. Tu a tam se v médiích objeví zpráva o tom, jak některý nepoctivý makléř neodolal vysoké částce, kterou mu důvěřivý kupující vložil do bankovní úschovy. Ten pak skončil bez peněz a pod mostem. To v případě Komerční banky opravdu nehrozí. Těžko byste pro své peníze hledali bezpečnější místo.

Konečně můžete bydlet!

Tímto by měla být vaše koupě bytu u konce. Zbývá už jen slavit. Nakoupili jste totiž mnohem výhodněji, než kdybyste prodej absolvovali s realitní kanceláří. Minimálně jste ušetřili za její provizi! Gratulujeme! Takže bouchněte to nejdražší šampaňké, pozvedněte číše a učiňte s nimi cincink. Konečně můžete začít bydlet. Ve vlastním!

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top