TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Anhydritové potěry

Anhydritové potěry

Anhydritový potěr, nebo obecně anhydritové podlahy, mají proti tradičnímu způsobu realizace zavlhčeným potěrem s plastifikátorem několik výhod.

Tou první je jistě výroba potěru pomocí aplikačního návěsu přímo na stavbě. Díky přesnému dávkování surovin je kvalita anhydritového potěru udržovaná stále na stejné úrovni. Výroba i následné lití potěru probíhá přímo na stavbě pomocí počítačem řízené technologie speciálního návěsu, bez nutnosti elektrické přípojky. Jedinou podmínkou je dosah vodovodního řádu do cca 50 m od přistaveného návěsu. Na vybavení stavby jsou tedy kladeny minimální požadavky.

Anhydritový potěr se v zařízení vyrábí kontinuálně, čímž je zajištěná nepřetržitá dodávka a nedochází k nechtěným prostojům na stavbách. Výhodou toho, že se anhydritový potěr vyrábí přímo na stavbě, mimo jiné je, že můžete rovnou zkontrolovat jeho rozliv a konzistenci upravit podle potřeby.

Díky relativně malé tepelné roztažnosti produktu se anhydritové podlahy výborně hodí tam, kam chcete zabudovat podlahové topení. Materiál navíc těsně přilne k trubkám, díky čemuž se poté teplo velmi dobře přenáší. Podlaha je homogenní, nevznikají v ní žádné vzduchové bubliny, které by podlahu oslabovaly a narušovaly tepelnou vodivost.

Kam se naopak anhydritové podlahy nehodí, jsou exteriéry a místa, kde je častý a hodně mokrý provoz (myčky aut, wellness centra, bazény apod.).

Anhydritové podlahy se hodí jak pro velké budovy, tak pro menší domek, protože aplikační návěs dokáže přesně vyrobit potřebné množství potěru. Vám tedy nevzniknou výdaje navíc, a navíc tím také ulevíte životnímu prostředí.

Po aplikaci anhydritového potěru je možné už druhý den na plochu stoupnout a po pěti dnech zvládne 50 % z celkového zatížení. Pokud jsou v podlaze přímo zabudovány topné trubky, můžete podlahové topení už po sedmi dnech spustit ve vysoušecím režimu, čímž urychlíte schnutí.

Firma TOKAREX používá kvalitní potěry společnosti MFC – Morfico s.r.o. která disponuje 5. soupravami Bremat a Transmix. Za jeden den lze zvládnou položit až 1000 m2 podlahy. Nemusíte se tedy bát obrátit se na ně, pokud potřebujete vylít i opravdu velkou plochu.

Firma TOKAREX zdarma nabízí konzultace, i přímo v místě stavby. Pro více informací navštivte jejich webové stránky.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top