TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Bez pračky se dnes už neobejdeme

Bez pračky se dnes už neobejdeme

Bez pračky se dnes neobejde téměř žádná domácnost. Čas vyvářením a praním v ruce tráví už opravdu málokdo. Víte ale, na základě jakých parametrů tento elektrospotřebič vybírat? Poradíme vám.
Dnešní moderní pračky jsou nadmíru sofistikované stroje. Po vzoru chytrých telefonů jim právem náleží označení chytré elektrospotřebiče. Jejich dovednosti jsou skutečně hodny obdivu.

Šetrné moderní pračky

Moderní pračky jsou velmi šetrné. Šetří vodou, energiemi i vaším časem. Moderní pračka sama prádlo zváží, nastaví spotřebu vody stejně jako pracího prášku a délku pracího cyklu. To vše bez vašeho přičinění. S pomocí technologie Fuzzy logic dokonce sama sebe sleduje a proces praní nastavuje tak, aby byl maximálně efektivní a úsporný. A při poruše zabrání vytopení koupelny. Není to dokonalé?

Nejde jen o programy

Při volbě konkrétního modelu by ovšem v hledáčku vašeho zájmu neměly být jen zmíněné sofistikované programy. Řídit byste se především měli hloubkou, kapacitou, otáčkami, energetickou třídou a způsobem plnění daného modelu.

Zaměřeno na rozměry

V první řadě se vám však pračka musí do vaší domácnosti vejít. Zatímco v zahraničí se s pračkami běžně setkáte i v kuchyni, u nás je většinou umísťujeme do koupelen či technických místností. Z tohoto důvodu se zaměřte nejenom na hloubku a šířku pračky, ale také na způsob jejího plnění.

Horní, nebo přední plnění?

Pračky s horním plněním jsou vhodné jednak do menších prostor, ale také pro ty, kterým dělá problémy se ohýbat. Praktické plnění z vrchu je toho ušetří. Ti, kteří nemají problémy s prostorem ani pohybem, mohou vybírat v segmentu automatické pračky s předním plněním.

Zaměřeno na kapacitu

V hledáčku vašeho zájmu by ovšem měla být i kapacita pračky, která udává množství prádla, jež bude schopna pojmout. Z toho vyplývá, že čím více členů má vaše domácnost, tím více špinavého prádla budou produkovat. A to se samozřejmě musí do bubnu pračky vejít.

Zaměřeno na značku

Na trhu najdete nespočet praček různých značek (Whirlpool, Candy, AEG, Beko, Indesit atd). Velmi kvalitní jsou pračky LG stejně jako pračky Miele. Nejste-li si jisti značkou či modelem, nezdráhejte se obrátit na odborný personál.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top