TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Zapuštěný bazén přináší komfort a možnost koupání nejen v létě

Zapuštěný bazén přináší komfort a možnost koupání nejen v létě

Přemýšlíte o tom, že byste si doma na zahradě nechali postavit bazén? Je to jistě dobrá myšlenka. Už za pár týdnů nebudete muset chodit na plovárnu či k rybníku, kde je často nepříliš kvalitní voda. Je ale vhodné si důkladně rozmyslet, jaký typ bazénu zvolíte.

Pokud chcete utratit co nejmenší množství peněz, pak si zřejmě vyberete jednoduchý nadzemní bazén. Dá se snadno a rychle postavit, zejména jde-li o nafukovací variantu. Jenže příliš koupání si v něm neužijete, hodí se spíše jen pro lehké svlažení během parných letních dnů.

S kvalitním zastřešením se dá v zapuštěném bazénu koupat i na podzim

Pokud chcete opravdu plnohodnotný bazén, pak je lepší zvolit některý ze zapuštěných modelů. Sice vás čeká nákladnější investice, zato však bazén do země přináší větší radost. Už jen tím, že jej lze využívat nejen během hlavní letní sezony, ale prakticky po celý rok. Stačí si k němu pořídit příslušné zastřešení a vyhřívání, pak si budete moci zaplavat klidně i během října a listopadu.

Bazény do země nabízí více zábavy

Zapuštěné zahradní bazény jsou i praktičtější nežli nadzemní modely. Při vstupu do nich totiž nemusíte složitě přelézat okraje, případně používat schůdky, protože je hladina vody téměř v rovině s okolní půdou. Dají se do nich skákat šipky, což určitě potěší vaše děti.

Vydrží po mnoho let

V případě zapuštěných bazénů lze vyzdvihnout rovněž fakt, že mají podstatně delší životnost. Záleží samozřejmě na tom, v jaké kvalitě jsou provedené. Obecně však slouží klidně i několik desítek let, stačí přitom jen běžná údržba. U nadzemního bazénu je životnost podstatně kratší.

Investice do zapuštěného bazénu se zcela jistě vyplatí. Dá se pořídit v nepřeberném množství velikostí a tvarů. Vybrat si lze klasiku v podobě obdélníkového tvaru, ale i atypické rozměry dle toho, jak se vám to hodí z hlediska volného prostoru na zahradě.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top