TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Registrujte své bydlení do Airbnb a bydlete ještě spokojeněji

Registrujte své bydlení do Airbnb a bydlete ještě spokojeněji

Co s rozpočtem napjatým jako struna od stradivárek? Můžete chodit po brigádách, ale to zřejmě slyšet nechcete. Noční šichty v obchoďáku raději přenechte studentům, ať si taky něco vydělají bokem. Vy se raději registrujte na Airbnb a nabídněte turistům možnost krátkodobého pronájmu. Nebudete první, a už vůbec ne poslední. Jen za minulý rok se dle statistik v České republice tímto způsobem ubytovalo přes milion turistů.

V Česku působí přes deset tisíc pronajímatelů. Většina je z Prahy, ale zájem o krátkodobé ubytování mají cizinci také v jiných lokalitách. Průměrný roční výdělek pak činil 2100 euro (cca 54 tis. Kč). Výrazný rozdíl v příjmech panuje mezi tzv. příležitostnými pronajímateli a majiteli nemovitostí, které využívají profesionální správu krátkodobého pronájmu.

Jak na to, aby vám bydlení vydělávalo?

Samotná registrace na Airbnb ještě nic neznamená. Konkurence je obrovská a uživatelé se zajímají pouze o atraktivní nabídky. Úspěšní pronajímatelé vědí, že klíčem k úspěchu je kombinace útulného ubytování v dobré lokalitě a příjemné ceny. Hostům logicky záleží i na tom, jakým způsobem majitel bytu komunikuje, zda rychle řeší případné problémy apod. Podstatné informace si mohou vyčíst z recenzí hostů, kteří již danou nabídku využili. Proto je velmi důležité udržovat „pětihvězdičkový“ standard.

Nemusíte to dělat… sami

Krátkodobé pronajímání nemovitosti nejsou snadno vydělané peníze. Naopak se musíte připravit na spoustu povinností a časovou náročnost. Nabízí se však ještě jedna možnost – zmíněná správa pronájmu bytu.

Profesionální správa nemovitosti zahrnuje vše od vyladění profilu na Airbnb přes komunikaci s hosty až po kontrolu po odjezdu a kompletní úklid a opravy. Cena za správu krátkodobého pronájmu je překvapivě nízká – minimálně s ohledem na fakt, že odborníci dokáží zvýšit zisk z pronájmu až o polovinu. Více se dozvíte na letmeinn.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top