TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Vodní kámen – postrach domácností

Vodní kámen – postrach domácností

Nacházíte pravidelně drobné bílé úlomky v rychlovarné konvici? Trápí Vás ucpaná sprchová hlavice či neustále zanesené vodovodní baterie? A co pračka? Nepere jak doposud? Věřte-nevěřte, podobné otázky trápí 90% populace Česka. Pojďme se společně podívat na to, co je vyvolává.

Proč vzniká vodní kámen?

Hlavním spouštěčem je celková tvrdost vody, kterou způsobují zvýšené hodnoty dvou prvků: vápníku a hořčíku. Rozlišujeme přechodnou a trvalou tvrdost vody. Přechodná, resp. uhličitanová tvrdost vody vzniká rozpuštěním hydrogenuhličitan horečnatého vápenatého, který se ohříváním vody rozkládá na oxid uhličitý a uhličitan vápenatý. Protékaním tvrdé vody nebo její zahříváním z techto prvků vzniká tzv. postrach všech domácností – vodní kámen. Ten se usazuje právě tam, kde taková voda protéká, tedy na výše zmíněných místech.

Za hlavní nevýhody tvrdé vody považujeme především:

  • nízkou životnost spotřebčů (množství neuznaných reklamací),
  • nepřetžité vznikající nánosy na vodních armaturách (sprchové kouty, vana, baterie, WC aj.),
  • zničena povrchová úprava zařízení,
  • finanční ztráty na koupi množství čisticí prostředků,
  • zdravotní problémy (suchá pokožka, ekzémy, lámající se vlasy, vznik lupů).

Jak odstranit vodní kámen?

Omezují Vás či někoho z okolí podobné problémy? Nevíte si poradit s vodním kamenem? Máme pro Vás řešení, jak se ho spolehlivě a především natrvalo zbavit! Naším tipem sú účinné změkčovače vodyNa jakém principu fungují?Na jakém principu fungují?

Na jakém principu fungují?

Změkčovač vody je přístroj s dlouhodobou životosťou (20-30 let), který Vám účinné nainstalujeme na centrální přívod do domu, čímž změkčovač přijde do kontaktu s vodou v celé domácnosti. Změkčovač vody je vybaven náplní, která zabraňuje vodě prostřednictvím inovýmeny vytvářet vodní kámen. Šikovné přidání iontů vápníku a hořčíku – hlavních spouštěčů vodního kamene a nahradí jejich sodíkem. Hotovo! Problém je vyřešen. Přístroj je nenáročný na údržbu. Jediná věc, kterou vyžaduje, je pravidelné dosypávání tabletové soli několikrát ročně, s čím si hravě poradíte.

Shrňme si tedy nepopiratelné výhody změkčovače vody:

  • účinná prevence před vznikem vodního kamene,
  • účinnější způsob praní (zachování kvality a jemnosti oblečení),
  • ušetření nákladů a času na výměnu, reklamací či koupi spotřebičů a domácích zařízení,
  • zlepšení zdravotního stavu či psychické pohody

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top