TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Stále moderní, bezpečný a zároveň útulný dětský pokoj

Stále moderní, bezpečný a zároveň útulný dětský pokoj

Zařídit dětský pokojíček není vůbec jednoduchou záležitostí. Jen co doladíte poslední detaily, můžete ho snad znovu předělávat. Z vašeho batolete se totiž mezitím stal puberťák. Není žádným tajemstvím, že děti rostou rychlostí blesku. Jak tedy zařídit, aby s nimi pokojík držel krok? Máme pro vás pár tipů, jak na to.

Dětský pokoj, to je svět sám pro sebe. Svým způsobem je to místo bez hranic a zákonů. Prostor stvořený pro výpravy za dobrodružstvím a výlety do světa fantazie. Zároveň ale musí plnit i další funkce. Je útočištěm před okolním světem, místem pro odpočinek, hry, učení, práci i rozvoj osobnosti. Je tedy důležité vytvořit dětský pokojíček tak, aby odpovídal všem potřebám dětí a aby se v něm cítili opravdu příjemně.

Respektujte potřeby a osobnost vašich dětí

Každý jsme jiný. A tak je dost pravděpodobné, že se váš vkus bude výrazně lišit od vkusu vašich dětí. Ale při zařizování pokojíčku věnujte pozornost především pocitům a přáním dětí. Přeci jen se jedná o jejich pokojíček, o prostor, kde si hrají, odpočívají, vyrůstají, žijí. Dekorace v dětských pokojích by tedy měly prezentovat především jejich svět, osobnost a zájmy.

Trefou do černého jsou neutrální barvy

Volba barev je velmi důležitým bodem při zařizování dětského pokoje. Při hledání vhodné barvy raději vybírejte z neutrální barevné palety. Bílá, béžová, krémová nebo světle šedá budou skvělým základem. Navíc takto vymalovaný pokoj bude působit jasnějším a vzdušnějším dojmem.

Hravost a veselou atmosféru dodáte dětskému pokoji barvenými dekoracemi, které budou dokonale odrážet osobnost vašeho dítěte. Je vaše dcera malou princezničkou? Doplňte pokojíček nadýchaným růžovým kobercem, tapetou s růžičkami nebo ozdobnou světelnou dekorací. Máte kluka, který se chce stát námořníkem? V jeho pokoji by tedy neměla chybět modrá – modré koberce, závěsy nebo povlečení. A nezapomeňte na papírové loďky zavěšené u stropu.

Nejdůležitějším kusem nábytku je postel

Nábytek do dětského pokoje, to už je dlouhodobější investice. K jeho výběru tedy přistupujte s rozvahou. Nejlepší volbou jsou kvalitní a nadčasové kusy, které porostou společně s vaším dítětem. Na čem byste si měli dát opravdu záležet? Na výběru postele. Při hledání té pravé postýlky či postele se zaměřujte na kvalitní a nezávadné výrobky. A nezapomeňte na matraci, která je pro růst a rozvoj vašich dětí opravdu důležitá.

Spolupráce s bytovým designérem

Že si na zařizování nebo rekonstrukci dětského pokojíčku netroufáte? Nevadí. Tento úkol můžete svěřit někomu povolanějšímu. A ten někdo je bytový designér. Člověk, který vnímá prostor se všemi jeho přednostmi i nedostatky, skvěle se orientuje v nabídce na trhu a dokonale se vyzná v materiálech. Například váš požadavek, aby postýlka, skříňky nebo koberec byly ze zdravotně nezávadných a kvalitních materiálů, splní levou zadní. Díky tomu vám pomůže pro vaše nejmenší vytvořit dětský pokoj snů.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top