TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Investicí do zahradního bazénu ušetříte za permanentky na koupaliště

Investicí do zahradního bazénu ušetříte za permanentky na koupaliště

Jaro je v plném proudu a spolu s teplými slunečními dny se zaplnila veřejná koupaliště a plovárny. Komu se příčí čvachtání ve vodě společně s dalšími lidmi, a ještě má na zahradě dostatek prostoru i vody pro vlastní bazén, má vyhráno. Zapuštěné bazény do země jsou investicí, která se vám mnohonásobně vrátí v podobě spokojených členů rodiny, dětí, kamarádů, již se budou ochlazovat a svlažovat právě v době, kdy neúprosně praží sluníčko, vzduch se tetelí a ze všech se lijí hektolitry potu.

Zastřešením bazénu a filtrováním předejdete znečištění vody

Důležitou součástí každého zahradního bazénu jsou bazénová filtrace, bazénové čerpadlo a odpovídající zastřešení. Pořízením zmíněných komodit si ušetříte opakované mechanické čištění vody, do které napadaly nečistoty, větvičky a utváří se v ní sinice, kal a zelenkavé povlaky. Vhodným zastřešením bazénu zabráníte vzniku bakteriálních zárodků, jež vodu nejen znečišťují, ale navíc mohou být ve velkém množství i zdraví ohrožující.

Interiérové a exteriérové bazény mají přelivové nebo skimmerové odvádění vody

Bazénový specialista Albixon působí na českém poli mnoho let, během nichž dovedl materiály, ze kterých se domácí koupaliště vyrábějí, k absolutní dokonalosti. Podle vzhledu okolí bazénu lze vybudovat nový nebo zrekonstruovat stávající zahradní bazén tak, aby dokonale korespondoval se zahradou jako celkem. Proto si můžete vybrat přelivové nebo skimmerové bazény Albistone na https://www.albixon.cz/bazeny/. Přelivové bazény jsou na okraji zhotoveny tak, aby voda sahala po okraj a vytvářela s terénem rovinu. Následně se kapalina odvádí do přelivového žlábku, jenž vede po celém obvodu bazénu. Opakem jsou skimmerové bazény zapuštěné do země, jež navazují na dlažbu, případně částečně vystupují nad úroveň okolního terénu. Zde je voda odváděna lokálně s pomocí skimmeru.

Nepodceňujte vypláštění i možnost pořízení kompletního bazénového setu

Další podstatnou částí bazénu je kvalitní vypláštění. Těžká fólie se vkládá dovnitř nově budovaných zahradních koupališť i do již vybudovaných starších bazénů. Různobarevné fólie s rozmanitými vzory mají velkou odolnost proti UV záření, proto se hodí i do venkovních bazénů. Novinkou je možnost použití zátěžové fólie i v přelivových bazénech. Kdo přemýšlí nad zbrusu novým bazénem, měl by se zamyslet nad možností pořízení takzvaného quattro setu, jenž v sobě pojímá vše důležité, co bazénová soustava musí mít – čerpadlo s příslušenstvím, technologickou šachtu, samotný bazén a zastřešení. Kompletní výbava má mnoho výhod, kvůli nimž je dobré nad jejím pořízením zauvažovat. Výhodná cena, variabilita pasujícího zastřešení, to vše mají sety o tloušťce stěn a dna pět nebo osm milimetrů.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top