TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Udělejte z dětského pokoje království pro malého prince

Udělejte z dětského pokoje království pro malého prince

Jednou z nenahraditelných součástí panelákových bytů a rodinných domů je dětský pokoj. Pokud bydlíte v malém třípokojovém bytě a potřebujete vytvořit pokoj pro dvě ratolesti, pravděpodobně budete přemýšlet, jak uspořádat jednotlivý nábytek, aby zbylo ještě místo na hraní. Stačí zapojit fantazii a všechno jde, když se chce.

Dětský pokoj je nezbytné rozdělit na několik základních zón. Samozřejmě, záleží na tom, jak staré ratolesti jsou, ale většinou se jedná o zónu učící, spací a hrací. Podle toho byste měli přizpůsobit i samotný dětský nábytek. Doporučuje se, aby byla postel co nejdále od pracovního stolu. A psací stůl by měl být zase na místě, kde je dostatek přirozeného světla, ideálně pod oknem.

Zvýšená postel do menších pokojíčků

Jestliže bojujete s nedostatkem prostoru, nabízí se vám zvýšené postele, které efektivně šetří místo. Pod postelí se potom nachází úložné prostory, případně koutek na hraní, to už záleží pouze na vašich představách.

Dětský nábytek můžete přizpůsobit i tomu, zda je pro holku či pro kluka. Přece jen, každý kluk touží po tom, aby měl jako postel auto, ve kterém se bude spát jedna radost.

Psací stůl pro dvě děti

Do menšího dětského pokoje se dva psací stoly vlezou jen těžko. Pokud byste je už do pokoje nasoukali, nezbylo by dostatek místa na hraní, což dětem nemůžete udělat. Ideální je spojit pracovní stoly do jednoho jediného, jehož tvar šetří místo. O jakém tvaru mluvíme? Vhodný je dlouhý a úzký stůl, k němuž dáte dvě židličky. Závěrem byste neměli zapomenout na dobré osvětlení, aby si děti nekazily oči.

Jestliže hledáte internetový obchod, odkud si objednáte kompletní vybavení do pokoje, podívejte se na bohaté produktové portfolio HM nábytku. Spokojení budete jak s kvalitou, tak i cenovou politikou prodejny.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top