TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Posuvné a skládací dveře se hodí nejen do malých prostor

Posuvné a skládací dveře se hodí nejen do malých prostor

Ti, kdo mají menší byt, nebo mají na chodbě troje i více dveří, hledají možnosti, jak vyřešit vstupy do místností, aby do sebe dveře nenarážely, nebo aby při otevření nebyl problém s prostorem v místnosti, do které se otevřou. Třeba bychom prostor více využili pro skříň, gauč, komodu, ale není možné je tam umístit, když by se na ono místo mělo při otevření vejít křídlo dveří.

naturalogy / Pixabay

Pomoc je jednoduchá a dokonce i designově hezká. Zvolit můžete posuvné dveře, které se dají ukrýt do pouzdra ve stěně (zasunete je a jsou neviditelné), nebo zvolíte dveře skládací, jež se dnes vyrábí i ze dřeva a dají se vyrobit v libovolné velikosti pro jakkoli velký otvor.

Skvělá cena, jež ses za úsporu místa vrátí spokojeností

Cena těchto typů dveří je o něco vyšší, ale získáte tím řešení pro nedostatek místa. Dávno jsou pryč i doby, kdy byly shrnovací dveře nevzhledné z tvrdých, umělých, neosobních plátů, rachotily v kolejničkách a měli jsme problém je shrnout, protože jsme museli dávat pozor, aby byly stejně hrnuty nahoře i dolů. Ostatně, od toho je modernizace a zlepšování.

Skládací nebo shrnovací dveře mohou být dokonce s prosklenými tabulkami, umí výborně napodobit kůži nebo dřevo a zapadnou do interiéru moderního, netradičního i ve stylu venkova. Uzpůsobit se dají na požádání jakkoli.

Pouzdro fungující jako kouzelný prsten

U dveří zasunovatelných do pouzdra budou žasnout dospělí, ale především děti. Než si na tuhle důmyslnou vychytávku zvyknou, určitě je bude bavit dveře otvírat a zavírat. I tak nemějte strach, dveře jsou stabilní, nic se jim netane, lze je pořídit v mnoha dezénech. Dveře se ale mohou odsunovat i po stěně, to je řešení pro zdi, které nechcete narušit kvůli montáži pouzdra, nebo nechcete provádět zásahy stavební a mít doma nepořádek. Kolejnička se umístí na zeď a v ní potom dveře jezdí.

V každém větším městě najdete firmu, která vám je obstará a namontuje. Oslovte ji, než si komplikovat život klasicky otevíratelnými dveřmi, které vám nevyhovují.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top