TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Změna dodavatele za energie vám přinese ročně statisícové úspory. Víte, kde se obrátit?

Změna dodavatele za energie vám přinese ročně statisícové úspory. Víte, kde se obrátit?

Všichni se snažíme, aby byla spotřeba elektřiny i plynu v naší domácnosti či společnosti co nejnižší. Měníme koncovky u vodovodních kohoutků za spořivé, obyčejné žárovky zaměňujeme za LED svítidla, nebo třeba světla doplňujeme o čidla pohybu, zvláště na chodbách, aby děti nenechávaly svítit, i když zrovna na chodbě nejsou a mnohé jiné.

Velkou úsporu financí však přináší i změna dodvatele té či oné energie. Mnohé od změny odrazuje papírování nebo minimum času. Někteří zase neradi chodí do institucí, aby vše vyřídili. Přitom je to tak jednoduché. Stačí navštívit webové stránky www.srovnejto.cz, zjistit, jaké ceny energií dodavatelé nabízí přimo ve vašem bydlišti nebo sídle společnosti, a pokud bude jejich cena nižší, než ta, kterou máte nyní, nezbývá, než ke společnosti s výhodnějšími cenami přejít.

Cena elektřiny může být velmi rozdílná

Změna dodavatele je hlavním způsobem, jak snížit sumu za spotřebu elektřiny. Cena elektřiny každým rokem vzůstá, ale každý dodavatel její cenu změní jinak. Jednoduchým srovnávačem neboli online kalkulačkou do jedné minuty zjistíte, kolik vás může nejméně stát. Porovnává se celkem 59 dodavatelů elektřiny a toto srovnání splňuje kritéria Energetického úřadu. Sjednání nového dodavatele provedete online, zdarma, nikam nebudete muset chodit.

Topíte, vaříte s pomocí plynu?

I ti, kdo mají doma plyn, mohou šetřit. Porovnání cen plynu je stejně snadné. Tady budou srovnány ceny hned 64 dodavatelů plynu, úspory se mohou vyšplhat i na 10 % původní ceny za topení. Změnu můžete provést jednou za půl roku, je dobré sledovat ceny a srovnávat vícekrát za rok.

Nečekejte další den či týden. Porovnejte dodavatele energií ve vašem regionu ještě dnes a začněte šetřit. Uvidíte, že budete bydlet spokojeněji, protože budete vědět, že topíte, svítíte i vaříte nejlevněji, jak je to možné.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top