TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Jak vybrat vchodové bezpečnostní dveře

Jak vybrat vchodové bezpečnostní dveře

Domov by měl být místem, kde se cítíme dobře, příjemně, najdeme zde vše, co potřebujeme a máme rádi, ale měl by být také bezpečný. Bezpečný jak pro nás, tak z důvodu ochrany našeho majetku. Nechtění lapkové jsou všude, kde se podíváme a denně se můžeme dočíst o vykradeném bytě nebo rodinném domku, jehož majitelé odjeli na dovolenou nebo víkend strávený s rodinou u přátel.

Z těchto důvodů vymýšlí výrobci vstupních dveří stále důmyslnější způsoby, jak uzamknout dům či byt tak, aby se do něj případný zloděj nedostal. Ať už požadujete klasické bezpečnostní dveře, nebo chcete víc, zaručeně najdete ty správné.

Nezapomenout zamknout

Na trhu najdete bezpečnostní dveře, které se zamykají jedním klíčem, ale zámků, které po jeho otočení zapadne, je více, např. tři. Volit můžete z několika tříd bezpečnostních dveří – 1 až 5, a přitom každé z nich mohou být barevné a designově odlišné. Možné je vybírat struktury dřeva, hladkost povrchu, lištování… Dveře mohou být jiné zvenčí a jiné uvnitř.

Pamatujte na to, že bezpečnostní dveře musí splňovat všechny normy EU a mít certifikáty odolnosti proti vloupání. Vyšší spektrum odolnosti, než nařizují normy EU je možné, i takové dveře naše společnosti nabízí.

Volit můžete i protipožární odolnost a zvukovou odolnost. Co se týče příslušenství dveří, měly by mít bezpečnostní klíč, kvalitní kování, dobré je opatřit je kukátkem a řetízkem. V případě, že máte obavy o sebe nebo majetek, můžete si nechat zabudovat i bezpečnostní páku, která ještě umocní nepřekonatelnost dveří.

Ani v případě, že budete chtít dveře doplnit o prosklení, nebudete se jej muset vzdát. Na trhu jsou k dostání dveře s bezpečnostním sklem ve třídě 2 – 4, volitelný je i tvar a velikost skla, jeho dekor, použití trojskla či dvojskla. Velmi dobře a nevypáčitelné je díky způsobu ukotvení do dveří.

Co se týče zámku, dokonce je možné koupit si zámek, který je nastavitelný a v případě, že necháte dveře pootevřené, upozorní vás po určité době (nastavitelné) zvukovým signálem. Zámek však může mít i další nastavení – sám se po dané době zamkne, takže nemusíte mít obavu, zda jste zamkly, nebo ne. Např. po minutě se v případě, že zapomenete, zamkne sám.

Pořiďte si určitě takové vstupní dveře, které budou bezpečné. Není nic horšího, než se obávat zloděje nebo napadení. Doma vám musí být bezpečně.

S bezpečnostními dveřmi vždy vyměňte i stávající zárubně. Docílíte tak dokonalého utěsnění a bezpečí. Nezbytné je i vybetonování zárubně při její výměně. Bezpečnostní dveře do bytu poté budou maximálně odolné.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top