TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Reality / Luxusní bydlení najdete i mimo centrum Prahy

Luxusní bydlení najdete i mimo centrum Prahy

Když se řekne moderní bydlení v Praze, tak si pravděpodobně každý vybaví něco naprosto jiného. Pro někoho to znamená historický dům v centru, který má ve zdech vepsaných několik stovek historie a odkud je blízko ke všem architektonickým skvostům hlavního města.1

Pro někoho to může být dům na některé z dražších turistických ulic, které jsou tepnami velkoměsta a na kterých najdete populární obchody s luxusní zbožím. A pro někoho může být symbolem luxusní jednoduché moderní bydlení na místě, odkud není daleko do přírody a kde bude mít naopak od ruchu velkoměsta klid. Patříte do této skupiny i vy?

Vynikající dostupnost

Pro podobné bydlení je ideální například Velká Chuchle. Tato obec se nachází na jihozápadě Prahy na levém břehu Vltavy směrem na Radotín nebo Zbraslav. Přestože se v bezprostřední blízkosti Chuchle nalézá lesík a za Prahu se odtud dostanete na kole nebo vlakem během chvíle, tak není třeba mít strach, že byste v Chuchli byli odříznutí od života ve velkoměstě.

Pokud máte auto, tak sem ze Smíchova dojedete po Strakonické ulici nebo přes Barrandov a Slivenec během chvíle. V případě, že se musíte spoléhat na hromadnou dopravu, můžete využívat několik autobusových linek nebo ještě lépe vlak, který sem v pravidelných intervalech jezdí z pražského Hlavního i Smíchovského nádraží. Tyto spoje jsou rychlé a většinou méně nacpané než většina pražské MHD.

Bydlení nad závodištěm

Velká Chuchle je navíc výborně občansky vybavená. V obci najdete poštu, prodejnu potravin, pobočku Městské knihovny v Praze, mateřskou a základní školu i ordinaci obvodního lékaře, takže řadu věcí můžete vyřídit přímo zde.2

Zároveň v Chuchli není nouze ani o nabídku luxusního bydlení. Moderní rodinné domy najdete například na severovýchodním svahu, kde vzniká rezidenční projekt Vily Chuchle. Aktuálně čítá více než tři desítky patrových rodinných vil, které jsou určené pro pár i rozvětvenou rodinu.

Moderní vily, které se nacházejí na kopci nad chuchelským závodištěm, nabízejí výhled na pravý břeh Vltavy. Vychutnat si jej můžete například z prostorné terasy, které jsou součástí většiny domů a které mají rozměry 24 až 41 metrů čtverečných.

Odpočívat můžete doma i v lese

Relaxovat můžete buď v blízkém Chuchelském háji, kde najdete i malou lesní ZOO s muflony či jezevcem, nebo lze zůstat na zahradě u domu bez toho, aby vás rušil hluk ze silnice.

Luxusní vily v Praze tedy můžete najít i bez toho, aby bylo nutné se stěhovat do historického centra či nejdražších čtvrtí. Výhodou bydlení v Chuchli nebo jinde na okraji velkoměsta je ovšem dostupná příroda a více klidu, který v turistických uličkách téměř nikdy nenajdete.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top