TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Koupelna / Pořiďte si koupelnu, ve které se budete cítit naprosto spokojeně

Pořiďte si koupelnu, ve které se budete cítit naprosto spokojeně

Každý se ve svém domově chce cítit dobře a k tomu je potřeba, abychom si jej vybavili kvalitním zbožím ve stylu, který je nám blízký. Nejen obývací pokoj, kuchyně a ložnice by měly být komfortní a pohodlné, ale opomíjet bychom neměli ani koupelnu. Zvláště ženy si potrpí na velmi hezkém vzhledu koupelny a je důležité, aby byla celá místnost také funkční a účelově splňovala požadavky celé rodiny.

By: wisley

Sprcha nebo vana?

Mnoho z nás řeší, pořídit-li si do koupelen sprchové kouty nebo vany. Ideální je, máme-li dostatek místa, nebo koupelny dvě a do jedné umístíme vanu, do druhé sprchový kout. Jestliže si vybrat musíte, zvažujte jak úspornost, tak to, zda se chcete večer nahřát a dát si lázeň. Dalším, co vás může v rozhodování ovlivnit, je to, zda máte děti. Je jednodušší dvě i tři děti umýt najednou, dokud jsou malé, než je sprchovat po jednom.

Jak oživit koupelnu, aby vás to nestálo mnoho

Jak se říká, detaily dělají mnohé a stejně tak to platí v koupelně. Můžete použít netradiční vodovodní baterie, které mohou koupelně dodat nádech nostalgie, nebo naopak podtrhnout modernu. Krásně působí vodovodní baterie s označením horké a studené vody, baterie s ostrými hranami, ale i kombinace více materiálů.

Místnost velmi oživí i zrcadlo v rohu místnosti, navíc tímto způsobem prostor opticky zvětšíte a jestliže máte v koupelně okno, získáte i více světla. Pokud máte koupelnu prostornou, velmi hezky působí, umístíte-li na jedné stěně zrcadlo v celé výšce stěny, např. o šířce 1 metru.

Samozřejmě, ozvláštnit prostor můžete i netradičním záchodovým prkýnkem, koupelnovými předložkami, pár kusy obkladu se zajímavým plastickým vzorem nebo sladěním ručníků s barvou obkladu. Levně a hezky působí i vkusně zvolená nádoba na mýdlo, kartáčky či věšáky na ručníky.

Dokonalou koupelnu vám jistě pomůže vytvořit i návštěva showroomů, kterých je po naší zemi spousta. Anebo si prohlédněte on-line katalogy s nabídkami společností, jež prodávají obklad či sprchové kouty. Najdete tam spoustu inspirace.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top