TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavosti / Usnadněte si život a objednejte si palivové dřevo

Usnadněte si život a objednejte si palivové dřevo

Také se každoročně trápíte s chystáním dřeva na celou topnou sezonu? Anebo řešíte dilema, kde sehnat dřevo do vašeho krbu na chatě a přitom nemuset shánět hajného, povolení, někoho, kdo jej pokácí, naloží, nařeže, naštípe…? Nejjednodušším způsobem je objednat si palivové dříví online, které vám přivezou zdarma kdekoli po celé ČR již od jedné palety a čas, který ušetříte, věnovat rodině nebo tomu, čemu potřebujete.p95_01_big

Jaké dřevo zvolit?

Pokud si objednáte palivové dříví, nejen, že získáte spoustu času, ale budete zároveň topit ekologicky. Jestliže si nejste jisti, jaký typ dřeva vybrat, zodpovězte si následující dotazy:

  • Budu topit v novém či starém kotli?
  • Budu se dřevem vytápět celý dům, jenž je celoročně obydlen?
  • Chci dřevo použít k uzení?

Do nových kotlů nebo kamen se hodí spíše dřevo z jehličnanů, které je měkčí, příp. habrové, akátové či lípové dřevo. Jmenované dřeviny sice nemají tak vysokou výhřevnost a hoří rychleji a vydatněji, než tvrdíš dřevo např. dubu, buku, ale do nových kotlů, krbů či kamen se doporučuje, stejně tak, jako se hodí na přípravu třísek a zatápění.

Pokud chcete vytápět celý dům, v němž celoročně bydlíte a chcete jej vyhřát rychle, vyberte dřevo s co nejvyšší výhřevností. K těm patří bukové, dubové nebo srovnatelně kvalitní břízové dříví.

Jestliže jste milovníky uzení, výbornou volbou jsou dřeva z ovocných stromů, jako např. třešeň, jabloň nebo slivoň.

Cena dřeva a způsob balení

Jistě vás potěší, že právě nyní můžete využít různé posezónní slevy a značně ušetřit. Další zajímavou nabídkou jsou množstevní slevy, kdy při vyšším odběru palet získáte vyšší slevu na dřevo. Objednat lze dřevo rovnané nebo sypané, které je nařezáno na délku 33cm.

Zásobte se již nyní dřevem na novou topnou sezónu, využijte cenově výhodné nabídky a zároveň vyřešte starost s tím, kde a kdy seženete nové palivo na další zimu.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top