TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Vaření s Big Green Egg

Vaření s Big Green Egg

Se svým temně zeleným glazovaným 3D povrchem, jež mu zaručuje odolnost vůči vlivům počasí v průběhu celého roku, lze tohle „velké zelené vejce“ přirovnat i k avokádu. Ať už ale jeho vzhled evokuje cokoliv, jde především o skutečně „vychytané“ zařízení, určené pro milovníky venkovní přípravy pokrmů. A to ne ledajakých: tenhle inteligentní novodobý nástupce ikonické pece kamado, na jejímž principu pracuje, plnohodnotně zvládne jak grilování, tak pečení či uzení, a to nejen masa, ale i ryb, zeleniny, hub… S jeho pomocí tak můžete svým hostům připravit skutečně skvělé pohoštění včetně slaných či slaných koláčů a dezertů, samozřejmě i oblíbené pizzy.

195 A

Sympatické je, že výrobce myslí na všechny, kdo by si s EGG chtěli užít komfortu a dokonalých chutí venkovního vaření. K dispozici je totiž rovnou sedm modelů, Mini, MiniMax, Small, Medium, Large, Extra Large a ExtraExtra Large. Ty nejmenší jsou ideální pro kempování na souší či na vodě, ty největší zase s přehledem zvládnou roli i v profi kuchyních. Kuchaři všech kategorií se totiž už přesvědčili, že díky Big Green Egg dosáhnou pokrmy nevídaných dokonalých chutí.

Bez názvu

Za vším stojí silný keramický plášť z materiálu vyvinutého původně pro NASA, který bez potíží udrží žár uvnitř a zabrání mu úniku do prostoru, takže pece se můžete na povrchu dotknout bez rizika popálení. Předávaná tepelná energie je tak dokonale využita, že připravované suroviny si zachovávají téměř původní velikost a šťavnatost, s chutí a kvalitou umocněnými aroma dřevěného uhlí či voňavých dřevin.

BGE 3

Při přípravě pokrmů v EGG se můžete inspirovat v publikaci „Grilování a mnohem víc”. Recepty autorské dvojice  J. Hazebroek a L. Elebaas jsou využitelné nejen pro Big Green Egg, ale ocení je i majitelé různých značek grilů-pecí kamado.

BGE 7 velikostí se stojany

Více na www.gril-pec.cz

banner POGRA BGE

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top