TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Jak vybrat správnou patrovou postel?

Jak vybrat správnou patrovou postel?

Vaše druhorozené dítě slaví třetí narozeniny a usoudili jste, že nastal čas, abyste se poohlédli po nové patrové posteli, ve které se bude starší i mladší ratolest cítit stejně příjemně, jako v postýlce a dosavadní posteli? Je pokojíček vašich dětí menší a rádi byste ušetřili místo? Skvělým řešením je patrová postel. Podle čeho vybírat, abyste nekoupili nábytek, se kterým nebudete plně spokojeni?Patrová-postel-Eliza

Co všechno by měla splňovat kvalitní patrová postel?

Zde je několik hlavních bodů, kterých je dobré si při výběru všímat:

  • Kvalita použitého materiálu
  • Způsob, jakým jsou provedeny spoje
  • Celková stabilita
  • Pohodlný přístup k hornímu lůžku
  • Bezpečnost – bočnice po stranách vrchního lůžka
  • Druh roštů a typ matrací
  • Vybavení navíc – polstrování bočnic, jeho možnost dokoupení

Typy patrových postelí

Tak jako si lze vybrat z mnoha typů skříní, stolků, sedaček… i patrových postelí je vícero druhů. Vybrat si můžete patrové postele z pevného masivního dřeva, zajímavé jsou i modely z kovu.

Berte ohled na zájmy dětí

K výběru patrové postele přiberte i děti. Ony jsou těmi, kdo bude postele roky využívat. Navrhněte jim např. 3 kvalitně zpracované patrové postele, o kterých si předem zjistíte dostatek informací a dovolte dětem, aby si vybrali ten nej dle svého vkusu. Postele mohou být doplněny barevnými polstry, skluzavkou, zajímavým žebříkem, lanem, sítěmi, které vdechnou posteli pirátkou atmosféru a mnohé jiné.

Zvolit můžete i praktické patrové postele s velkým úložným prostorem, kde si děti uloží hračky, oblečení, peřiny, školní potřeby či cokoli jiné.

 

Abyste zvolili dobře, přečtěte si rady a reference jiných rodičů. Určitě najdete skvělé typy, které vám pomohou předejít nechtěným překvapením. Stejně tak můžete postupovat při výběru výrobce či prodejce. Neunáhlete se a dejte výběru dostatek času, jistě se vám to vrátí dobrou službou a funkčností postele.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top