TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavosti / 5 rad, díky kterým budete svou kočku konečně krmit správně

5 rad, díky kterým budete svou kočku konečně krmit správně

Kočky jsou na rozdíl od psů velké labužnice. Jsou vybíravé a raději budou hladovět, než aby snědly ty nové granule, které se jim vůbec, ale vůbec nelíbí. Ve volné přírodě by se o svou potravu hravě postaraly samy, ale v domácím prostředí jste za jejich vyváženou stravu odpovědní vy. A to je velká zodpovědnost! Jak se jí ujmout správně?1_thumb_2300060

I kočka musí být vychovaná

Nejspíš vás nenapadne učit svou kočku „sedni“ a „lehni“, ale na jisté rituály a pravidelnosti by měla být zvyklá od začátku. Pokud je ze začátku společného soužití rozmazlíte kapsičkami, nad granulemi budou později ohrnovat nos. Od samého začátku jim podávejte jen granule pro kočky, pak nebudou tak vybíravé. Mokré krmivo – kapsičky a konzervy pro kočky – jim podávejte spíše výjimečně nebo za odměnu a

Teplota krmiva je také důležitá

Kočkám záleží nejen na chuti, ale je pro ně důležitá také teplota krmiva. Nejraději mají krmivo o teplotě 38 stupňů – připomíná jim totiž čerstvě ulovenou kořist. Nikdy jim nepodávejte konzervu přímo z lednice – nechte ji ohřát alespoň na pokojovou teplotu.

Jak často kočku krmit?

Na rozdíl od psa je vhodné kočku krmit několikrát denně. Ideální jsou 2-3 porce v pravidelných intervalech. Misku můžete nechat klidně nedojedenou, nemusíte ji odklízet.

Pitný režim

Špatný pitný režim může negativně ovlivňovat zdravotní stav vaší kočky. Proto je vhodné nechat po bytě rozmístěných hned několik misek s vodou. Některé kočky dokonce upřednostňují tekoucí vodu a v nabídce zverimexů tak najdete i speciální kočičí fontánky.

Kočky a mléko

V našich myslích jsou kočky s mlékem spojeny, ale nic nemůže být dál od pravdy. I když kočkám mléko velmi chutná, není pro ně vůbec vhodné. Může způsobovat průjem, protože kočičí organismus neumí trávit laktózu, která je v kravském mléce obsažená.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top