TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Ložnice / Jak vybrat postel, aby splňovala všechny vaše potřeby a požadavky?

Jak vybrat postel, aby splňovala všechny vaše potřeby a požadavky?

Postel je dominantním prvkem každé ložnice. Zároveň je velmi důležitá pro náš kvalitní spánek, celkové zdraví a psychickou pohodu. Proto než se vydáte na nákup a rozhodnete se pro ten či onen model, využijte průvodce výběrem kvalitní postele. Pomůže vám rozhodnout se, jak vybrat pro vás tu nejvhodnější postel.zvysena-postel-pro-seniory-evita-6-masiv-buk-moreni-bila

Typy postelových rámů

Podíváme-li se na druhy postelí podrobně, zjistíme, že můžeme vybírat z těchto typů.

  1. Dřevěné z masivu – jsou velmi stabilní, pevné, odolné proti odření. Jejich životnost je vysoká, podpoří v místnosti útulnost, teplo a domáckost. Jejich cena je vyšší, ale díky vysoké životnosti se nákup jistě vyplatí.
  2. Z lamina – jsou oblíbené pro svou příznivou cenu, hezký design i velké množství barev. Umí působit jako dřevěné, ale nenajdete v nich např. suky či nerovnosti spojené s dřevokresbou. Nejsou tak pevné a odolné, jako postele z masivu.
  3. Čalouněné – tento druhy vyniká svojí pohodlností, nehrozí, že se o rám bouchnete. Na výběr máte z barevných i jednobarevných provedení, potah může prostor velmi oživit. Nevýhodou je, že nejsou snadno čistitelné a tak by mohly působit potíže alergikům.
  4. Kovové – jsou moderní a ložnici dodají zajímavý vzhled. Jejich životnost je velmi dobrá. Na někoho však mohou působit studeným dojmem, zde je možné vybrat typ kombinovaný se dřevem. Také nejsou tyto postele tak pevné a mají nižší nosnost, než postele z masivu.

Aby postel splňovala i praktickou funkci, zvažte, zda budete chtít vyšší čelo u hlavy, nebo ne. V případě, že si večer čtete, oceníte opěrku hlavy ve vyšším provedení. K dostání jsou i prohnutá čela, čímž ulevíte vaší krční páteři.

Vyšší čelo u nohou má spíš estetickou funkci. Vyšší lidé častěji zvolí postel bez čela u nohou, aby si v případě potřeby mohli protáhnout nohy až za okraj rámu postele.

Máte-li nedostatek úložných prostorů, zvažte také nákup postele s úložným prostorem. Součástí mohou být i boxy k uschování oblečení či jiných předmětů nebo prostor využijete prostřednictvím výsuvných šuplíků.

Matrace dle vašich tělesných proporcízdravotni-matrace-ingrid-studena-pena

Jak vybrat matraci? Při její volbě myslete na svoji výšku, váhu i na tvrdost, která je vám při delším ležení pohodlná. Kvalitní prodejce vám ochotně poradí, jak vybrat matraci, aby vám sloužila co nejdéle a nejlépe.

Vybírat můžete z matrací z líné paměťové, polyuretanové nebo studené pěny, taštičkovými a latexovými matracemi. Každá vyniká něčím jiným a i tady vám pomůže průvodce výběrem ideální matrace.

Vždy je dobré myslet i na údržbu, tedy pratelný potah a na ochranný návlek na matraci, který bývá voděodolný a matraci tak výborně ochrání při nepříjemných nehodách.

 

Velkou nabídku kvalitních postelí a matrací za akční ceny, v mnoha provedeních, stylech i barvách, najdete na stránkách Bezvapostele.cz. Nechybí zde ani zdravotní matrace, rošty, patrové postele a další. Navštivte je a vyberte si postel, do jejíhož bezpečí a pohodlí se budete večer co večer rádi vracet.

1 komentář

  1.   October 22, 2009>I can imagine that once you look over something a dozen times, it would be really easy to miss typos. I do&n#039;t even know if I could read something that many times without my eyes glazing over.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top