TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Ložnice / Vyspěte se pohodlně i s pár kily navíc – na XXL matraci!

Vyspěte se pohodlně i s pár kily navíc – na XXL matraci!

Stává se vám, že se někdy celou noc jen převalujete a nemůžete usnout? Bolí vás ráno po probuzení záda nebo krční páteř? Pokud ano, příčinou je pravděpodobně vaše matrace.

Man lying in bed smiling in contentment after a good nights sleep feeling relaxed and refreshed as he struggles to wake up in the morning with his alarm clock in his hand

Man lying in bed smiling in contentment after a good nights sleep feeling relaxed and refreshed as he struggles to wake up in the morning with his alarm clock in his hand

Starší matrace, které mají proleželé jádro, tělu neposkytují ideální oporu, a proto se páteř ohýbá do nepřirozených úhlů. Matraci je snadné proležet, zvláště pokud máte nadváhu.

Při výběru matrace se zeptejte na maximální nosnost

Usoudili jste, že potřebujete novou matraci? Vyberte si ji pečlivě! Nekupujete ji jen na pár let, ale na celé desetiletí, z něhož více než tři roky strávíte spánkem.

Pro každého je vhodná trochu jiná matrace, při nákupu se přesto držte těchto pravidel:

  • Matrace by měla být asi o 20 cm delší než vy.
  • Šířku matrace volte podle své postavy i toho, jak moc rádi se rozvalujete a převalujete.
  • Nosnost matrace vyberte alespoň o 20 kg vyšší než je vaše váha.
  • Tuhost matrace volte také podle váhy a pamatujte – čím vyšší, tím tvrdší.

Jednoduše zvolte matraci, která bude odpovídat vaší postavě. Nejlepší způsob, jak zjistit, která matrace vám vyhovuje, je vyzkoušet si ji. Nebojte se na matraci v prodejně na chvíli položit a seznámit se s ní!

XXL matrace unesou i 150 kg

Výrobci matrací myslí na všechny zákazníky. Pro ty s vyšší hmotností proto vyrábí XXL matrace se zvýšenou nosností. Tyto matrace mají pevnější jádro z odolnějších materiálů, proto se pod tlakem tolik nedeformují.

  • Matrace Maximus má dvě ložné plochy a sedm anatomických zón pro pohodlí každé části vašeho těla.
  • Matrace Body je pro svou odolnost velmi oblíbená v ubytovacích zařízeních.

Lidé s nadváhou nebo obezitou však i na kvalitní matraci mívají problémy se spánkem. Ty jsou obvykle způsobené zdravotními komplikacemi, které jsou s nadváhou spojené. Každé kilo, které se vám podaří shodit, tedy vašemu spánku jen prospěje.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top