TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Ložnice / Spíte špatně? Příčinou mohou být nevyhovující matrace nebo rozrušení před spaním.

Spíte špatně? Příčinou mohou být nevyhovující matrace nebo rozrušení před spaním.

Stále více jedinců trápí potíže s usínáním, celonočním spánkem, často se budí a nemohou usnout, hledají správnou polohu pro spánek a často se také myšlenkami ubírají kde tu, jen ne a ne zase „zabrat“.

Vezměte to „z gruntu“ a udělejte vše pro to, aby se vám dobře usínalo, spalo a ráno jste se probouzeli odpočinutí, plní života a s energií do nového dne.

Ulehejte do příjemné postele

Výhodná akce na matrace umožňuje pořídit si skutečně kvalitní matraci každému z nás. Vybírat můžete z mnoha provedení, materiálů, obalových tkanin, různých tvrdostí i velikostí. Budete tak ležet na matraci vyhovující vaší váze, výšce i přání na měkkost.

Doporučujeme matrace 1 + 1, které vám přinesou značnou úsporu peněz. Nabízí je kupříkladu lacne-matrace.sk a tuto výhodnou akci využívá velké množství klientů.

Nezapomeňte na to, že je třeba, abyste měli i odpovídající polštář a přikrývku. Ideální je, máme-li možnost na zimu použít silnější peřinu a v létě ji vyměnit za nějakou lehkou.

Povlečení musí být příjemné, nesmí vás škrábat, studit nebo se klouzat. Výbornou variantou je použití bavlny, bavlněného saténu, krepu nebo flanelu. I tady berte ohled na to, jaká je roční doba.

Prostěradlo se vám nebude shrnovat, stačí pořídit si některé s všitou gumou, které jednoduše navlečete na matraci.

Vyvětrat, zklidnit se, zhasnout a spát

Spánková hygiena je pro dobrý spánek velmi důležitá. Večer si uvařte bylinkový čaj pro uklidnění a dobrý spánek.

Ulehejte každý den ve stejnou dobu, v posteli si můžete přečíst něco lehkého, příjemného, jste-li věřící, přečtěte si svaté písmo, ale rozhodně se nedívejte z postele na televizi na akční filmy.

Místnost dobře vyvětrejte, zatemněte, jde-li z venku hluk, zavřete, abyste jej eliminovali a zkuste usnout. Místo počítání oveček si můžete říkat, jak moc jste unaveni, jak máte těžká víčka a skutečně se snažte navodit si pocit únavy a oddání se spánku.

Uvidíte, že uděláte-li tahle preventivní opatření, váš spánek bude výrazně lepší a objedete se i bez lékařské pomoci.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top