TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Koupelna / Zařiďte si koupelnu tak, aby splňovala vše, co má, byla útulná a sloužila vám po mnoho let

Zařiďte si koupelnu tak, aby splňovala vše, co má, byla útulná a sloužila vám po mnoho let

Ať už jste se rozhodli pro rekonstrukci staré koupelny, nebo si vybíráte vybavení do své první, úplně nové koupelny, vždy je potřeba dbát na pravidla, která se k zařízení koupelny vážou. Jen tak budete spokojeni, prostor bude splňovat vše potřebné a vy zde budete trávit čas rádi jak při koupeli, tak při běžném líčení či mytí.

Jaký koupelnový nábytek vybrat

Záleží na vašich preferencích, jaké materiály upřednostňujete. V každém případě je dnes možné vybrat si jak koupelnový nábytek ze dřeva, tak umělé hmoty, v kombinaci se sklem či jinými materiály. Myslete na to, že na něj bude kladen vysoký nárok z pohledu vlhkosti, nezřídka dojde k jeho pocákání vodou…

I barevné provedení je plně na vás. Praktické zvláště u menších koupelen je volit vybavení ve světlých barvách. Moderní je bílá a k ní pak můžete snadno vybrat jakoukoli barvu obkladu nebo podlahové krytiny. Bílá je elegantní, oživit ji můžete dekorací, koupelnovým textilem, předložkami k toaletě nebo vaně… Pro optické zvětšení prostoru je také vhodné umístit na stěnu dostatečně velké zrcadlo. Bude-li navíc nainstalováno naproti oknu, získáte i efekt lepšího prosvětlení.

Lehkost, čistota a osobitost

Aby koupelna nepůsobila zbytečně stísněně, nevolte příliš mnoho skříněk. Pokud je ale potřebujete, vyberte nějaké s prosklením nebo ve světlých provedeních. Zajímavými úchyty, druhy skla nebo originálním zapuštěným umyvadlem můžete místnosti vdechnout vaši osobitost a styl, který upřednostňujete.

Velmi užitečné jsou i koupelnové poličky a police, které vám pomohou uskladnit kosmetiku, drogerii, ručníky a další nezbytnosti, bez nichž se v koupelně neobejdete. Velmi hezké a netradiční jsou kupříkladu vysoké police se zásuvkou, které zajistí originalitu a moderní, jednoduchý efekt.

Inspiraci pro kompletní vybavení koupelny můžete načerpat kupříkladu na internetových stránkách společnosti Koupelnypegas.cz. Přináší zajímavé akční ceny, spoustu novinek a kvalitní zboží, které jistě oceníte.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top