TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Výběr plovoucí laminátové podlahy

Výběr plovoucí laminátové podlahy

Stavíte rodinný dům nebo plánujete rekonstrukci svého bydlení? Velice oblíbenou podlahovou krytinou jsou plovoucí laminátové podlahy a to z důvodu jejich vzhledu (podlaha s 3D efektem a V spárami), vysoké odolnosti a příznivé ceně.

Laminátová podlaha KRONOFLOORING

Tyto podlahy vznikly jako náhrada a zároveň konkurence dřevěných podlah. Laminátové podlahy jsou zhotoveny z přírodních materiálů (až 87 % dřeva), odpadního papíru a syntetických pryskyřic. Jejich vzhled je pak tvořen tapetou, která je chráněna vrstvou laminátu. Díky tomu jsou dokonalou napodobeninou dřevěných podlah.

Proč zvolit laminátovou podlahu?

Plovoucí laminátové podlahy vynikají řadou skvělých vlastností. Díky jejich rozměrové stálosti nereagují na výkyvy teplot a málo reagují na rozdíly vlhkosti vzduchu. Dále lze podlahu snadno demontovat. Takže v případě poškození jedné lamely ji lze bez problémů vyměnit. Nebo pokud máte v plánu se stěhovat, můžete podlahu jednoduše rozebrat a vzít sebou do nového bydlení.

Další výhody:

  • dlouhá životnost
  • mechanická odolnost
  • dobrá odolnost vůči otěru
  • rychlá pokládka a snadná údržba
  • nevznikají u podlahy žádné spáry
  • cenová dostupnost

Rozdělení podlah podle zátěže

Plovoucí laminátové podlahy je možné rozdělit podle zatížení do 4 tříd:

  • Třída zátěže 21/31 – laminátové podlahy s touto zátěží jsou vhodné k malému a občasnému používání, do bytů a rodinných domů je lze použít v ložnicích nebo pokojích pro hosty, co se týče veřejných objektů, využití najdou zejména v hotelových pokojích, konferenčních místnostech či malých kancelářských prostorech
  • Třída zátěže 22/32 – podlahy se zátěží 22 jsou určené pro běžné používání, pokládka se tedy doporučuje v obývacích pokojích, jídelnách, vnitřních chodbách, dále také v kancelářích, čekárnách, hotelových halách, buticích atd.
  • Třída zátěže 23/33 – jedná se podlahové krytiny, které se volí do prostor s intenzivním používáním, ideální jsou jak do vstupních chodeb, schodišť, kuchyní, tak i do velkoplošných kanceláří, obchodních domů, školních tříd aj.

Výběr vhodné laminátové podlahy

Při výběru plovoucí laminátové podlahy doporučujeme zaměřit se především na materiál, celkovou kvalitu a estetiku. Nedoporučujeme vybírat podlahu jenom podle ceny. Nejlevnější podlahy totiž často bývají i nejméně kvalitní a dlouho nevydrží.

 Materiál

Důležitou roli hraje použitý materiál. Plovoucí laminátová podlaha se skládá ze 3 vrstev – svrchní laminátové, nosné a stabilizační. Mnoho lidí si u těchto druhů podlah myslí, že je důležitá horní vrstva, avšak více záleží na vrstvě nosné. Ta by měla být alespoň 7 mm silná.

Kvalitnějších laminátové podlahy mají více svrchních vrstev, díky čemuž jsou maximálně odolné jak proti oděru, tak i proti povrchovému poškození.

 Položení laminátové podlahy

Pokud Vás přesvědčily skvělé parametry plovoucích laminátových podlah, pak je nutné, abyste věděli, že tyto podlahové krytiny je nutné položit na suchý, rovný a dostatečně pevný povrch, jako to bývá u všech podlah. Díky jejich vlastnostem jsou rovněž ideální pro pokládku do místnosti s podlahovým vytápěním.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top