TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak si zařídit domácí pracovnu

Jak si zařídit domácí pracovnu

Pokud si práci nosíte domů, studujete nebo doma pracujete na plný úvazek, zamyslete se nad zařízením pracovny. Měli byste se v ní cítit příjemně a pohodlně. Jedině pak bude vaše práce efektivní.

Oddělte domácí a pracovní

Pracovnu musíte poznat na první pohled. Neměly by v ní být žádné zbytečnosti a věci odpoutávající vaši pozornost, určitě do ní nepatří televize.

Světlo na prvním místě

Nepodceňujte kvalitu osvětlení. Ideální je samozřejmě přirozené denní světlo, ale ne vždy je to reálné. Kvalita světla ovlivní vaše soustředění, aktivitu i pohodu. Z nevhodného světla vás navíc může bolet hlava, působí negativně na celý organismus. Vyberte si lampu, kterou budete moct polohovat i měnit intenzitu jejího světla.

Neničte si záda

Pohodlí je na prvním místě, proto investujte do kvalitní židle či křesla. Nejlepší volbou je ergonomické křeslo s možností nastavit jeho výšku. Vhodné jsou také područky i opěrka hlavy. Uvědomte si, kolik hodin sezením strávíte a myslete na své zdraví.

Mějte vše potřebné po ruce

Pro své dokumenty a důležité pomůcky potřebujete dostatek prostoru. Na polici dejte pořadače nebo archivační krabice. V zásuvce nesmí chybět papíry a psací potřeby. Zamyslete se, co vše by se vám ještě mohlo hodit. Někteří budou potřebovat zásobu kancelářských papírů, obálky i sešívačku, jiní se neobejdou bez laminovačky a skartovačky. Pokud často počítáte, pořiďte si kvalitní kalkulačku. I když ji máte na notebooku i v mobilu, s klasickou kalkulačkou se pracuje rychle, ihned je k dispozici a nabízí množství funkcí navíc.

Inspirativní prostředí

Nezapomeňte také na něco inspirativního. Někomu bude vyhovovat živá květina, jiní dají přednost uměleckému dílu. Nebo si na svou korkovou nástěnku umístěte originální motto, kterým se chcete řídit.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top