TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Reality / Vyberte si realitní kancelář, u níž vás prodej ani nákup nemovitosti nebude stát téměř žádné úsilí

Vyberte si realitní kancelář, u níž vás prodej ani nákup nemovitosti nebude stát téměř žádné úsilí

Mnoho obyvatel naší země se denně rozhodne k nákupu nebo prodeji nemovitosti. Ať už se dům či byt nachází v Čechách, nebo na Moravě, je nutné zvolit dobře realitní kancelář, které budete důvěřovat a s níž se rozhodnete spolupracovat. Jenomže podle čeho vybírat?

Vsaďte na zkušenosti a reference klientů před vámi

Jedním s velmi dobrých způsobů je zeptat se svých známých, kolegů v práci, případně přes sociální síť. Dalším způsobem je pročíst si reakce zákazníků na portálech věnujících se obchodu s nemovitostmi. V případě, že najdete realitní kancelář, u níž bude většina lidí uvádět kladné zkušenosti, vyberte si ji. Máte velkou šanci na to, že i vy budete spokojeni!

Stejně tímto způsobem pokračoval Martin Mráz ze Slušovic. Zde je jeho příběh:

“ Svůj byt jsme si kupovali již před deseti lety. Bohužel, realitní kancelář jsme si s přítelkyní vybrali jen tak, bez zjišťování, jaká je, jak se chová ke klientům, jak dlouho trvá vyřízení formalit atd. Jezdili jsme kolem ní do práce, byla “po ruce“ a tak byla volba jasná.

Jenomže záhy přišlo velké zklamání. Nejenže velmi trvalo vůbec zorganizování jakékoli prohlídky bytu. S realitním makléřem jsme se nemohli spojit i několik dnů, nebral nám telefon, neodpovídal na SMS. Když jsme se v RK stavili, byl tam pokaždé někdo jiný. Překvapení nás čekalo i při zjištění, za co všechno máme zaplatit. Poplatky byly neúměrně vysoké, v podstatě nám nic neporadili a my tak řešili vše sami.

Před půl rokem jsme se rozhodli prodat chatu, kterou jsme zdědili. Při vzpomínce na první a poslední zkušenost s RK jsme se nejdříve ptali známých, jestli o nějakém kupci neví… Nenašli jsme, a tak jsme opět museli uvažovat o realitní kanceláři. Jenže tentokrát, poučeni minulostí, jsme se oba ptali v práci, já hledal i na internetu, v různých diskuzích.

Z několika stran nám byla doporučena RK Century 21. I když s nedůvěrou, obrátili jsme se na ni. Můžu říct, že tak razantně jiné chování, přístup, vstřícnost a mnohé jiné v porovnání s první RK jsme skutečně nečekali! Celou dobu se o nás starala jedna paní makléřka. Plně se nám časově přizpůsobila, chatu si přijela prohlédnout, změřit, nafotit až v půl šesté večer, nevadilo jí, že můžeme až po práci. Před nafocením nám dokonce pomohla před chatou uklidit, po zimě venku přece jen ještě nebylo úplně hezky.

Hned druhý den nám poslala odhad ceny, za kterou by se dalo chatu prodat. Nabídka se nám líbila, souhlasili jsme a “náš” inzerát už za pár hodin “visel“ jak na jejich stránkách, tak na webu, kde nabízí nemovitosti různé RK. Ozvalo se několik zájemců a nám se podařilo chatu prodat za neuvěřitelné 3 týdny! Veškerou administrativu vyřídili, v podstatě jsme se nemuseli o nic starat.

Naše zkušenosti s Century 21 jsou jen pozitivní. Ochotný, vstřícný a profesionální přístup, paní makléřka byla vždy usměvavá, vše nám vysvětlila, poradila. Stejně jako můj kolega, i já Century 21 doporučuji dál svým přátelům a věřím, že nezklame ani je. „

 

Obraťte se i vy na realitní kancelář Centrury21. Díky tomu, že má své pobočky po celé naší zemi, je vám blízko v kterékoli části Čech i Moravy.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top