TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Bez oběhového čerpadla se topný systém málokdy obejde

Bez oběhového čerpadla se topný systém málokdy obejde

Pokud se mluví o vytápění, můžeme si všimnout, že je dnes nejčastěji vytápěno teplou vodou, která cirkuluje v jednotlivých radiátorech místností. Aby k tomu skutečně mohlo docházet, je nutné pořídit si výkonné čerpadlo, které se o samotnou distribuci vody postará. V tomto ohledu jsou používána takzvaná oběhová čerpadla. Vyrábí se v tak vysoké kvalitě, že uspokojí i ty nejnáročnější klienty.

Kde pořídíte kvalitní a spolehlivá oběhová čerpadla?

Abyste si mohli být jisti, že své peníze investujete do oběhového čerpadla, které vám poslouží mnoho let, obraťte se na společnost s dobrým jménem. Právě takovou je společnost Grundfos, která je považována za jedničku na trhu s čerpadly. Mimo oběhová u ní pořídíte i ponorná čerpadla nebo kalová čerpadla.

Oběhová čerpadla pro rodinné domy i větší komplexy

Nabídka společnosti Grundfos zahrnuje jak oběhová čerpadla pro rodinné a více generační domy, tak pro větší komplexy budov.

Nejnovějším oběhovým čerpadlem pro domácnosti a bytové domy je model NOVÁ ALPHA2. Díky němu se nemusíte starat o složité nastavování ideálního provozního režimu, stačí jej jen instalovat a ponechat v továrním nastavení.

ALPHA2 je vhodná pro jednotrubkové i dvoutrubkové sestavy s radiátory, podlahové vytápění, otopné soustavy s proměnným průtokem, který je řízen otvíráním a zavíráním termostatických ventilů. Využití nachází i pro otopné soustavy s konstantním průtokem bez termostatických ventilů, dále pro otopné soustavy, kde je oběhové čerpadlo mimo zdroje tepla, jako např. mimo závěsný plynový kotel nebo pro systémy s variabilní teplotou průtoku i systém, kde je vyžadován redukovaný noční provoz.

Jde o jedno s nejúspornějších čerpadel na trhu ve své třídě. Pro srovnání můžeme uvést, že starší standardní 3-otáčkové čerpadlo pracuje běžně s příkonem 40-115W, kdežto minimální el. příkon oběhového čerpadla ALPHA2 je 4W.

Toto oběhové čerpadlo získalo v Německu prestižní ocenění “Nejlepší produkt roku 2014“ od organizace Plus X Award. Ocenění bylo uděleno za kategorie vysoká kvalita, funkčnost a ekologie v oboru TZB.

Kompletní přehled předností, výhod a funkcí tohoto oběhového čerpadla stejně jako informace o dalších druzích čerpadel najdete na webových stránkách společnosti Grundfos.

Obraťte se s důvěrou na společnost Grundfos a vyberte si oběhové čerpadlo, které nejlépe vyhoví vašim požadavkům. Nejste-li si výběrem jisti, ochotně a rádi vám pomohou její kvalifikovaní zaměstnanci. V době od 7:00 – 15:30 hodin můžete navíc využít i bezplatnou tel. linku pro ČR: 800 237 728 (800 CERPAT).

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top